Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
manuel Traktorist
Pridružen/-a: 15.12. 2010, 22:36 Prispevkov: 101 Kraj: Elerji
|
Objavljeno: 16 Dec 2012 12:15 Naslov sporočila: |
|
|
pozdravljeni
kaj se od vas ukvarja tudi kdo z kozjim sirom pa skuto?
po kakšnih cenah ga pa prodajate? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
e-grega Vajenec
Pridružen/-a: 04.09. 2011, 10:28 Prispevkov: 22
|
Objavljeno: 26 Dec 2012 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Ali kdo prodaja sirotko (iz kravjega mleka)? Po kakšni ceni? Do sedaj sem jo nekaterim strankam dajal za povrh, sedaj je pa vedno večje povpraševanje... . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nevednež Izjava leta 2010 & Forumovec leta 2011
Pridružen/-a: 20.08. 2009, 15:12 Prispevkov: 1975
|
Objavljeno: 26 Dec 2012 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
e-grega je napisal/a: | Ali kdo prodaja sirotko (iz kravjega mleka)? Po kakšni ceni? Do sedaj sem jo nekaterim strankam dajal za povrh, sedaj je pa vedno večje povpraševanje... . |
Plastenka, literinpol, je vreedna ojro. Ampak menda je boljša tista od skute kot ona od sira |
|
Nazaj na vrh |
|
|
FFarmer V.I.P
Pridružen/-a: 29.03. 2006, 13:56 Prispevkov: 3562
|
Objavljeno: 26 Dec 2012 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
Bližnji sirar jo predela v skuto po 6€ za kg. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nevednež Izjava leta 2010 & Forumovec leta 2011
Pridružen/-a: 20.08. 2009, 15:12 Prispevkov: 1975
|
Objavljeno: 27 Dec 2012 08:23 Naslov sporočila: |
|
|
FFarmer je napisal/a: | Bližnji sirar jo predela v skuto po 6€ za kg. |
6€ ? Sirotka ali skuta |
|
Nazaj na vrh |
|
|
FFarmer V.I.P
Pridružen/-a: 29.03. 2006, 13:56 Prispevkov: 3562
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
e-grega Vajenec
Pridružen/-a: 04.09. 2011, 10:28 Prispevkov: 22
|
Objavljeno: 27 Dec 2012 22:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ja sem računal nekaj takega ja, hvala. Drugače pa tudi ko potegneš albuminsko skuto iz sirotke, ti ostane še vedno sirotka:) Samo okus je malo bolj "pust" kot iz prve sirotke. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 28 Dec 2012 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
Pa ne samo to. Sirotka, ki ostane od sira, je živa, ker so v njej bakterije. Ta od albuminske je pa popolnoma mrtva, ker je prekuhana. Lahko jo ''oživiš'' tako, da ji dodaš bakterije in pustiš, da skisa. Tako bo vsaj probiotik, ker se večina hranilnih snovi pobere v sir in albuminsko skuto. Laktoze pa še kar precej ostane v njej, če ne pustiš prej, da skisa. V vsakem primeru je sirotka od albuminske veliko manj vredna, kot navadna. Imenuje pa se drugače KISAVA.
Cena za albuminsko 6€ je precej prenizka. To ti komaj povrne stroške za energijo. Kje je še embalaža, pa delo, pa citronka, voda, čistila... Izkoristek je manj kot 5%, sedaj pa računaj. Jaz jo imam po 8€. Ekološka se prodaja tudi po 15€ za kg. Tisti, ki ve, kako kakovostne beljakovine so vnjej, bo to tudi znal cenit.
Kdor se pod ceno prodaja, se že v štartu zakolje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
matko92 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 01.05. 2011, 13:36 Prispevkov: 946 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: 28 Dec 2012 15:20 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, kako se dela sladka skuta. Če za to obstaja kakšen poseben recept, se priporočam.. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 28 Dec 2012 15:21 Naslov sporočila: |
|
|
POPOLNOMA enako kot albuminska, samo da je namesto sirotke surovina pač mleko. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|