Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




SIRARSTVO
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 19, 20, 21  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 13 Nov 2014 19:55    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Pocasi, fant, pocasi. Da bos sposoben vse mleko predelati in prodati doma, bo treba kar par let prakse. 1200 l na 2 dni je dela za 3 ljudi za polni delovnik samo v sirarni. Kje je se pridelava...tako da pocasi.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

secundus
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 30.07. 2011, 16:21
Prispevkov: 498
Kraj: gorenjska

PrispevekObjavljeno: 13 Nov 2014 21:44    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


res je to veliko dela, ampak bolj je problem
kam ga bo dal

trg se širi počasi, da se ljudje navadijo, da ugotovijo kvaliteto
razen če misliš pod stroškovno ceno delat (strošek dela in amortizacije všteta)

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Lenart
Vajenec


Pridružen/-a: 13.11. 2014, 00:25
Prispevkov: 11
Kraj: Šentjošt/ Suhi dol

PrispevekObjavljeno: 13 Nov 2014 23:22    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Vem, nikakor nimam namena zajeti zadeve s preveliko žlico, delamo pa tako, da pozneje ne bo potrebnih predelav, ampak samo dodelava.
V prvem postu si nisem upal povedati, sicer pa sir naredim in prodam po naročilu. Prvi sir sem naredil dve leti nazaj, potem sem pa izpopolnjeval tehniko in kvaliteto. Sir gre kar dobro v promet, trenutno naredim vsak teden okrog 5-8kg svežega sira, po katerem vedno bolj povprašujejo. Zdaj je prišlo do tega, da postaja 50l lonec premajhen za potrebe in smo se odločili za kotel. S tem pride potreba po proizvodnem prostoru, da bo to bolje izkoriščeno, bom pa sir tudi zoril, zato zorilnica.
Kotel, ki ga dobimo, se lahko ogreva prek centralne z vodo (tudi ohlaja) in z elektriko, tako, da je primeren za vse vrste proizvodov (skuta, sir, jogurt...)

Me pa zanima, kakšen rok uporabe dajete svežem siru? Kako jih pakirate?

Da ne ostanem samo pri besedah: Smile
Dosedanji "kotel"


Par modelčkov


Sir v delu


Skoraj pripravljen za prodajo


Kašča (zorilnica) v delu


Star ata je še odlično pri močeh


Z očetom žagava "tlakovce"


Nazadnje urejal/a Lenart 14 Nov 2014 00:50; skupaj popravljeno 1 krat

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

nejcm
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 18.08. 2010, 15:18
Prispevkov: 1696
Kraj: Ljubljansko barje

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2014 05:57    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Bravo! Smile

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

gazda09
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 16.10. 2009, 16:59
Prispevkov: 520
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2014 23:22    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Lenart, kolk pa imate veliko kmetijo in kolk krav.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Lenart
Vajenec


Pridružen/-a: 13.11. 2014, 00:25
Prispevkov: 11
Kraj: Šentjošt/ Suhi dol

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2014 00:46    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Kmetija je zaenkrat z gozdom vred malo pod 60ha + okol 10/15ha je v najemu. Krav imamo molznic 33, nekaj stvari pa piše na prejšni strani. Smile

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

LABIN
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 10.12. 2011, 09:13
Prispevkov: 63

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2014 11:41    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


da še jaz nekaj napišem glede zakonodaje. sicer je to bolj abstraktno ampak na to se lahko opreš. na portalu eurlex je objavljen higienski paket o higieni živil. nikjer ni opredeljen material ampak so samo lastnosti materiala. link spodaj je samo do prve uredbe od treh. in ta ti tudi največ koristi.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32004R0852&qid=1416047901866&from=SL
dejstvo pa je da se da marsikaj urediti na cenejši način in z enakimi rezultati. pomembno je samo to, da zagotoviš lastnosti, ki so zahtevane.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Lenart
Vajenec


Pridružen/-a: 13.11. 2014, 00:25
Prispevkov: 11
Kraj: Šentjošt/ Suhi dol

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2014 18:58    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Hvala! Že berem Smile

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

gazda09
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 16.10. 2009, 16:59
Prispevkov: 520
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2014 00:19    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Kako pa delate sir, ima kdo kakšen recept Question

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Don
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 05.07. 2007, 09:07
Prispevkov: 41

PrispevekObjavljeno: 17 Nov 2014 14:08    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Bravo Very Happy

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 19, 20, 21  Naslednja
Stran 20 od 21

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.