Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 13 Nov 2014 19:55 Naslov sporočila: |
|
|
Pocasi, fant, pocasi. Da bos sposoben vse mleko predelati in prodati doma, bo treba kar par let prakse. 1200 l na 2 dni je dela za 3 ljudi za polni delovnik samo v sirarni. Kje je se pridelava...tako da pocasi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
secundus Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 30.07. 2011, 16:21 Prispevkov: 498 Kraj: gorenjska
|
Objavljeno: 13 Nov 2014 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
res je to veliko dela, ampak bolj je problem
kam ga bo dal
trg se širi počasi, da se ljudje navadijo, da ugotovijo kvaliteto
razen če misliš pod stroškovno ceno delat (strošek dela in amortizacije všteta) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lenart Vajenec
Pridružen/-a: 13.11. 2014, 00:25 Prispevkov: 11 Kraj: Šentjošt/ Suhi dol
|
Objavljeno: 13 Nov 2014 23:22 Naslov sporočila: |
|
|
Vem, nikakor nimam namena zajeti zadeve s preveliko žlico, delamo pa tako, da pozneje ne bo potrebnih predelav, ampak samo dodelava.
V prvem postu si nisem upal povedati, sicer pa sir naredim in prodam po naročilu. Prvi sir sem naredil dve leti nazaj, potem sem pa izpopolnjeval tehniko in kvaliteto. Sir gre kar dobro v promet, trenutno naredim vsak teden okrog 5-8kg svežega sira, po katerem vedno bolj povprašujejo. Zdaj je prišlo do tega, da postaja 50l lonec premajhen za potrebe in smo se odločili za kotel. S tem pride potreba po proizvodnem prostoru, da bo to bolje izkoriščeno, bom pa sir tudi zoril, zato zorilnica.
Kotel, ki ga dobimo, se lahko ogreva prek centralne z vodo (tudi ohlaja) in z elektriko, tako, da je primeren za vse vrste proizvodov (skuta, sir, jogurt...)
Me pa zanima, kakšen rok uporabe dajete svežem siru? Kako jih pakirate?
Da ne ostanem samo pri besedah:
Dosedanji "kotel"
Par modelčkov
Sir v delu
Skoraj pripravljen za prodajo
Kašča (zorilnica) v delu
Star ata je še odlično pri močeh
Z očetom žagava "tlakovce"
Nazadnje urejal/a Lenart 14 Nov 2014 00:50; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nejcm Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 18.08. 2010, 15:18 Prispevkov: 1696 Kraj: Ljubljansko barje
|
Objavljeno: 14 Nov 2014 05:57 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gazda09 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 16.10. 2009, 16:59 Prispevkov: 520 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: 14 Nov 2014 23:22 Naslov sporočila: |
|
|
Lenart, kolk pa imate veliko kmetijo in kolk krav. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lenart Vajenec
Pridružen/-a: 13.11. 2014, 00:25 Prispevkov: 11 Kraj: Šentjošt/ Suhi dol
|
Objavljeno: 15 Nov 2014 00:46 Naslov sporočila: |
|
|
Kmetija je zaenkrat z gozdom vred malo pod 60ha + okol 10/15ha je v najemu. Krav imamo molznic 33, nekaj stvari pa piše na prejšni strani. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
LABIN Kmetovalec
Pridružen/-a: 10.12. 2011, 09:13 Prispevkov: 63
|
Objavljeno: 15 Nov 2014 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
da še jaz nekaj napišem glede zakonodaje. sicer je to bolj abstraktno ampak na to se lahko opreš. na portalu eurlex je objavljen higienski paket o higieni živil. nikjer ni opredeljen material ampak so samo lastnosti materiala. link spodaj je samo do prve uredbe od treh. in ta ti tudi največ koristi.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32004R0852&qid=1416047901866&from=SL
dejstvo pa je da se da marsikaj urediti na cenejši način in z enakimi rezultati. pomembno je samo to, da zagotoviš lastnosti, ki so zahtevane. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lenart Vajenec
Pridružen/-a: 13.11. 2014, 00:25 Prispevkov: 11 Kraj: Šentjošt/ Suhi dol
|
Objavljeno: 15 Nov 2014 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala! Že berem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gazda09 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 16.10. 2009, 16:59 Prispevkov: 520 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: 16 Nov 2014 00:19 Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa delate sir, ima kdo kakšen recept |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Don Kmetovalec
Pridružen/-a: 05.07. 2007, 09:07 Prispevkov: 41
|
Objavljeno: 17 Nov 2014 14:08 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|