Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 05 Jan 2011 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
uuu, saj res... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
skrjanecjanez V.I.P
Pridružen/-a: 22.05. 2008, 12:50 Prispevkov: 1214 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: 05 Jan 2011 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
Če se ne motim ima Nejc 7€/kg za sveži sir.
Pyrc za ovčji sir 17€/kg.
Zame so primerne cene naslednje (in mislim, da je tudi po SLO podobno):
-poltrdi sir zorjen 2 meseca 10€/kg
-sveži sir 7,8€/kg
-skuta 4-5€/kg
-sadni jogurt 2 ali malo več €/l
Bi morda znal kdo namigniti cene EKO izdelkov?
LP, j |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mladi kmet Vajenec
Pridružen/-a: 04.06. 2009, 12:35 Prispevkov: 23 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: 05 Jan 2011 20:34 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Cene ekoloških mlečnih izdelkov iz ovčjega sira (kmetija Konda - Stari trg - BK):
pol trdi sir = 16 € / kg
pol trdi sir z poprom = 18 € / kg
feta sir-slan = 10 € / kg
jogurt (trdi) = 4 € / 1L
skuta = 10 € / kg
LP Jakob |
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
iNice Kmetovalec
Pridružen/-a: 08.01. 2011, 11:30 Prispevkov: 55 Kraj: okolica LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 19 Jan 2011 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno od kakovosti mleka. Če je v mleku 3,2% beljakovin in 4% maščob, bo res treba 11 kg mleka. če pa je 3,5 b in 4,6 m, bo seveda sira precej več. seveda pa je odvisno, o kakšnem siru govorimo. v svežem je še veliko vode, če pa je 2 meseca zorjen, seveda precej vode že zgubi. tako da je zelo relativno, kakšne so predpostavke. ''povpreček'' je pa pri kravjem mleku nekje 1:10. torej iz 1 kg mleka 10 kg sira |
|
Nazaj na vrh |
|
|
iNice Kmetovalec
Pridružen/-a: 08.01. 2011, 11:30 Prispevkov: 55 Kraj: okolica LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 19 Jan 2011 17:26 Naslov sporočila: |
|
|
pa žal ne morem povedat, ker ga nismo še nikol tok časa zorili, do sedaj največ 12 dni kdo drug, ki ga dela, pa bo že vedel kaj več... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
skrjanecjanez V.I.P
Pridružen/-a: 22.05. 2008, 12:50 Prispevkov: 1214 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: 19 Jan 2011 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem govoril 1,5/10kg za sveži sir, nezorjen. Zorjen sir je pa precej lažji, saj izgublja na teži zaradi izgube vlage....1kg/10 ali 1kg/11l mleka...tu si, tam si za poltrdi sir-da ne bo kdo mislil za kakšen drugi tip sira.
@toni
Plevnik je v bistvu edini izdelovalec te opreme pri nas, ki ima tudi malo širšo ponudbo. Sicer imam tudi kontakt od enega privat ključavničarja, ki po naročilu izdela tudi kotel in baje da ni slab.
Plevnik pomojem tudi ni slab, je pa drag. Vem, da sem pri njemu iskal info, pa sem takrat še kupil 2 modelčka za sir...10€/kos. Kmetijsko gozdraski zavod Nova gorica ti jih 4 proda za ta denar :S mislm....pa iste kvalitete to!
Uglavnem pri nakupu opreme vse precej stane...pod 2000€ je ni stvari :/
@toni
Koliko kg uteži naložiš na sir med prešanjem?
Kolikšno vlago imaš kaj? Kako pogosto perše sir? Jaz sem po daljšem času prišel do konstantne klime v zorilnici....80-85% valge, 16 stopinj. Siri mi plesnijo, perem 1x tedensko. Mislim, da je vlažnost ustrezna, saj je sir po prerezu ravno pravi...ni drobljiv, u piko bi jaz rekel
Pri meni je tudi nekaj dni masten, tako da je najbrž normalno...gre za izločanje sirotke bi jaz rekel.
Kaj se boste na tečaju učili, program? Cena? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
WeekEnd kmet Moderator & Izjava leta 2008
Pridružen/-a: 21.03. 2007, 16:49 Prispevkov: 2100 Kraj: Igland
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|