Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




SIRARSTVO
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 19, 20, 21  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

matko92
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 01.05. 2011, 13:36
Prispevkov: 946
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: 30 Dec 2012 19:41    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Preiskal sem že kar nekaj strani na spletu, pa nikjer ne piše recepta ne za eno in ne za drugo skuto, samo kako je katera uporabna in kje jo prodajajo in kdo jo proizvaja... Lahko kdo tukaj napiše kakšen recept?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

lolla
Vajenec


Pridružen/-a: 06.02. 2010, 22:14
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 31 Dec 2012 11:07    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Google ponuja tole:
http://www.kulinarika.net/recepti/4344/sirove-jedi/domaca-skuta-ali-slani-sir/
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1215

Lp, A

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

e-grega
Vajenec


Pridružen/-a: 04.09. 2011, 10:28
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: 03 Jan 2013 13:19    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Jaz delam skuto tako: mleko pasteriziram, ga ohladim na 26 stC in dodam kulturo. Pustim 4 ure, nato dodam sirilo in pustim še 4 ure ( temperaturo je skozi ves proces 26 stC) Nato sledi rezanje na 2 cm trakove in počakam da se sirotka dvigne (2-3 ure) nato skuto odcedim. Tako dobim malo bolj kislo a zelo kremasto skuto, odlično za namaze in zelo pitno sirotko.
Bi mogoče še kdo drug zaupal kak recept?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 03 Jan 2013 14:53    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Jaz jo delam praktično enako, samo malo nižja temperatura je in daljši čas. Ponavadi jo dam kisat čez noč, da ni treba čakat in imam naslednji dan kotel ''frej'' za drugo zadevo.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

Kmetič d.o.o.
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 31.05. 2008, 23:11
Prispevkov: 75

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2013 23:23    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Mene pa še zanima, katero kulturo vi uporabljate za izdelavo sira in predvsem kje kupite te kulture? Kakšna je cena iz na koliko litrov mleka je pakirana? Kaj če je ne porabiš vse naenkrat? Se da shranjevat odprto?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2013 07:48    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


www.megal.si
od sirišč, kultur, modelov, dodatkov, vse imaš tu.

Če ne porabiš kulture, jo moraš shranjevat pri manj kot -18°C. Pakirana je pa za 1000 l mleka.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

Kmetič d.o.o.
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 31.05. 2008, 23:11
Prispevkov: 75

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2013 17:38    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Katero od teh kultur pa uporabljaš, ker imajo na voljo kar nekaj različnih vrst kultur?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2013 18:03    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Pri vsaki kulturi piše, za kaj se uporablja. Točno piše. Kakršen sir delaš, tisto kulturo pač uporabiš.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

nikolaj
Vajenec


Pridružen/-a: 15.12. 2012, 17:57
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 11 Jan 2013 07:50    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


imam eno vprašanje. Ne uspe mi naredit hlebčka sira z gladkimi stranicami. Delam v plastičnih modelih. Ima mogoče kdo kakšno rešitev??

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 11 Jan 2013 10:19    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Drugi modeli in boljše stiskanje in večkratno obračanje.

Gladka površina nastane samo takrat, ko je sir dobro stisnjen in sirotka lahko odteka. Če ne more (plastični neprodušni pokrovi modelov), potem se tam naredijo žepki in površina ostane jamičasta. Če imaš polne pokrove, potem daj spodaj gazo in bo problem rešen. Če sira ne stiskaš, pa ga je treba večkrat obrniti in malo manj osušenega dati v modele (zrnja ne mešati tako dolgo ali pa znižati temperaturo za kakšno stopinjo).

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 19, 20, 21  Naslednja
Stran 15 od 21

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.