Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




SIRARSTVO
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

sebo
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 04.03. 2009, 10:52
Prispevkov: 1140
Kraj: dolenska

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 16:20    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


_toni je napisal/a:
Sem nalašč malo začinjeno napisal, še enkrat preberi, pa boš videl, da ni nič drugače kot si ti rekel Wink


Aha tako je že bolj razumljivo.

Drugače pa še en slogan- ko praviš da gre vse sproti.

Naši izdelki imajo eno samo napako in sicer da jih prehitro zmanjka.

(mi je prišlo na misel ob ribanju sira, ki je že nekaj časa ležal v hladilniku)

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 16:22    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


sebo je napisal/a:
Naši izdelki imajo eno samo napako in sicer da jih prehitro zmanjka.


dobra kul

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

dromly
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 01.07. 2011, 18:50
Prispevkov: 1861
Kraj: LJ okolica

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 20:13    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


a kdo prekadi/dimi domač sir? pač pa desetletju ga s5 delamo pa bi poskusil nekaj novega...

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 21:59    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Ja. Jaz ga narežem na kose (300-400g) in ga potem nekje 12-15 ur pustim v dimu. Potem ga zvakuumiram.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

sbor
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 13.10. 2007, 21:32
Prispevkov: 680

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 11:05    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Verjamem, da je tako dimljen sir pravi dimljen. Ampak - si mogoče kdaj probal s tekočim dimom?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 12:27    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Ne in tudi ne bom. Podobna fora kot dajanje nitritov v domače mesne izdelke. To pač ni domače. Raje nimam dimljenega kot da bi imel tisto brozgo.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

secundus
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 30.07. 2011, 16:21
Prispevkov: 498
Kraj: gorenjska

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 20:44    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


hey toni

a delate skuto z sirišči ali na strai način - da se skisa ...

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 23:02    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


S siriščem. Ampak se tudi skisa. Verjetno misliš da segreješ kislo mleko. Tega ne delam. Potem je preveč žilava skuta.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

ablak05
Vajenec


Pridružen/-a: 06.12. 2006, 17:22
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: 04 Feb 2013 20:09    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


_toni je napisal/a:
Jaz ga imam od Jerama. Sem izredno zadovoljen. Ko sem ga kupoval, še nisem vedel, kaj nujno potrebujem in nekaterih stvari nimam. Sedaj pa vem, tako da če hočeš, lahko prideš pogledat in ti vse razložim.

Hej Toni, hvala za povabilo. Morda se pa ob priliki res oglasim da kakšno rečeva.
Sem bil pa pred kratkim pri Plevniku. Mi je možakar malo razjasnil nekaj stvari okoli kotla, elektronike ... Tako da sva našlo nekako najbolj racionalno rešitev za moje potrebe, ki bi me stala cca 5000€ (100l, električni grelci).
Sem se odločil da najprej prostor dokončno uredim, in če po vse tako kot je treba bo kotel enkrat do konc leta pri meni. Do takrat se bom pa še mal na šporhatu matrov Smile

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

secundus
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 30.07. 2011, 16:21
Prispevkov: 498
Kraj: gorenjska

PrispevekObjavljeno: 07 Mar 2013 20:15    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


doma sicer delamo skuto iz kislega mleka, zdej pa probavam še albuminsko narest pa mi ne uspe

segrejem sirotko na 90 stopinj c. Ko doseže to temperaturo sem pa dodal
jesh (kis). Smo pustili, da se je shladilo.

Ko smo pa cedili je šlo pa vse skozi cunjo, sploh ni bilo takšnih zrncev kot pri skuti iz mleka

Sem premalo časa segreval? Premalo kisa? Koliko se ga ubistvu sploh da na l sirotke?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Naslednja
Stran 17 od 21

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.