Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebo Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 04.03. 2009, 10:52 Prispevkov: 1140 Kraj: dolenska
|
Objavljeno: 30 Jan 2013 16:20 Naslov sporočila: |
|
|
_toni je napisal/a: | Sem nalašč malo začinjeno napisal, še enkrat preberi, pa boš videl, da ni nič drugače kot si ti rekel |
Aha tako je že bolj razumljivo.
Drugače pa še en slogan- ko praviš da gre vse sproti.
Naši izdelki imajo eno samo napako in sicer da jih prehitro zmanjka.
(mi je prišlo na misel ob ribanju sira, ki je že nekaj časa ležal v hladilniku) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 30 Jan 2013 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
sebo je napisal/a: | Naši izdelki imajo eno samo napako in sicer da jih prehitro zmanjka. |
dobra |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dromly Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 01.07. 2011, 18:50 Prispevkov: 1861 Kraj: LJ okolica
|
Objavljeno: 30 Jan 2013 20:13 Naslov sporočila: |
|
|
a kdo prekadi/dimi domač sir? pač pa desetletju ga s5 delamo pa bi poskusil nekaj novega... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 30 Jan 2013 21:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ja. Jaz ga narežem na kose (300-400g) in ga potem nekje 12-15 ur pustim v dimu. Potem ga zvakuumiram. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sbor Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 13.10. 2007, 21:32 Prispevkov: 680
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 11:05 Naslov sporočila: |
|
|
Verjamem, da je tako dimljen sir pravi dimljen. Ampak - si mogoče kdaj probal s tekočim dimom? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 12:27 Naslov sporočila: |
|
|
Ne in tudi ne bom. Podobna fora kot dajanje nitritov v domače mesne izdelke. To pač ni domače. Raje nimam dimljenega kot da bi imel tisto brozgo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
secundus Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 30.07. 2011, 16:21 Prispevkov: 498 Kraj: gorenjska
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 20:44 Naslov sporočila: |
|
|
hey toni
a delate skuto z sirišči ali na strai način - da se skisa ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 23:02 Naslov sporočila: |
|
|
S siriščem. Ampak se tudi skisa. Verjetno misliš da segreješ kislo mleko. Tega ne delam. Potem je preveč žilava skuta. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ablak05 Vajenec
Pridružen/-a: 06.12. 2006, 17:22 Prispevkov: 26
|
Objavljeno: 04 Feb 2013 20:09 Naslov sporočila: |
|
|
_toni je napisal/a: | Jaz ga imam od Jerama. Sem izredno zadovoljen. Ko sem ga kupoval, še nisem vedel, kaj nujno potrebujem in nekaterih stvari nimam. Sedaj pa vem, tako da če hočeš, lahko prideš pogledat in ti vse razložim. |
Hej Toni, hvala za povabilo. Morda se pa ob priliki res oglasim da kakšno rečeva.
Sem bil pa pred kratkim pri Plevniku. Mi je možakar malo razjasnil nekaj stvari okoli kotla, elektronike ... Tako da sva našlo nekako najbolj racionalno rešitev za moje potrebe, ki bi me stala cca 5000€ (100l, električni grelci).
Sem se odločil da najprej prostor dokončno uredim, in če po vse tako kot je treba bo kotel enkrat do konc leta pri meni. Do takrat se bom pa še mal na šporhatu matrov |
|
Nazaj na vrh |
|
|
secundus Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 30.07. 2011, 16:21 Prispevkov: 498 Kraj: gorenjska
|
Objavljeno: 07 Mar 2013 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
doma sicer delamo skuto iz kislega mleka, zdej pa probavam še albuminsko narest pa mi ne uspe
segrejem sirotko na 90 stopinj c. Ko doseže to temperaturo sem pa dodal
jesh (kis). Smo pustili, da se je shladilo.
Ko smo pa cedili je šlo pa vse skozi cunjo, sploh ni bilo takšnih zrncev kot pri skuti iz mleka
Sem premalo časa segreval? Premalo kisa? Koliko se ga ubistvu sploh da na l sirotke? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|