Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cebelar5 Izjava leta 2011
Pridružen/-a: 16.06. 2010, 17:57 Prispevkov: 1086 Kraj: Sp. Savinjska dolina
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
Glede soli je tako, da pri nas ne damo nikoli več kot 2,4%.
Ali kdo uporablja koncentrat česna za salame? Kako se uporablja v primerjavi s česnom v zarnju?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sm dal 50g soli in 20% slanine v meso. To sm naredil 2kg mase. Koliko časa pol pustite tak? Oz. koliko krat premešate pred jih grete delat? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jmajdic Kmetovalec
Pridružen/-a: 02.10. 2012, 10:40 Prispevkov: 67 Kraj: Moravče
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
Aha. Mi jih sušimo v zidanci pri oknu. Sm te ki sušimo naredi mesar in on dodaja ta prašek. Ja bom pa probal brez. Mislim da nesmem preveč odpirat okno. Pa večkrat obrisat z vlažno krpo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
x5x Kmetovalec
Pridružen/-a: 29.01. 2010, 09:28 Prispevkov: 46
|
Objavljeno: 22 Jan 2013 10:50 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas jih delamo brez praška.
ponavadi dajo vezin(manjša možnost da se salama pokvari-soliter) ter ostane lepo rdeča ko jo odrežeš(ne oksidira kar se ponavadi zgodi pri domačih in malo posivijo)
Damo pa notri 1dcl/10kg ruma. To baje zaradi okusa. No tako je delal naš star fotr pa ne spreminjamo recepta.
No razen lani ko smo nekaj eksperemintirali. Smo namesto sladkorja dali med, ter kocke slanine. No rezultat ni bil prav lep. So bile za pojest samo kocke se nam niso dobro razporedile.
No letos smo šli po starem receptu... 110 kom jih visi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marko83 Vajenec
Pridružen/-a: 02.02. 2013, 20:54 Prispevkov: 4
|
Objavljeno: 02 Feb 2013 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kdo zakaj se je zaprla klavnica v Litiji? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
blaž007 Kmetovalec
Pridružen/-a: 10.02. 2013, 18:10 Prispevkov: 45 Kraj: litija
|
Objavljeno: 12 Nov 2013 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav,
No spet se začenja čas kolin in me zanima če jih kdo že ima oziroma ali jih je imel. Zanima me tudi kakšen recept za izdelavo krvavic.
L.P. Blaž |
|
Nazaj na vrh |
|
|
DAMIR L. Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 23.01. 2007, 17:49 Prispevkov: 2066 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: 13 Nov 2013 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
tisti, ki kupujete prašiče, bi prosil če lahko napišete kakšna je cena prašičev drugod po sloveniji tam za dravo?
pri nas bodo ravno jutri šli težki okrog 220kg za 1,8€/kg v okolico Lj pa me zanima kolk ima približno ta stric zraven |
|
Nazaj na vrh |
|
|
linč Izjava leta 2012
Pridružen/-a: 16.11. 2008, 18:26 Prispevkov: 1191 Kraj: brkini
|
Objavljeno: 14 Nov 2013 14:44 Naslov sporočila: |
|
|
blaž007 je napisal/a: | Lep pozdrav,
No spet se začenja čas kolin in me zanima če jih kdo že ima oziroma ali jih je imel. Zanima me tudi kakšen recept za izdelavo krvavic.
L.P. Blaž |
Za recept poglej na kulinarika.net, jih je več tam, drugače pa krvavice vsak malo po svoje dela, jaz jim dodam tudi zmlete ocvirke poleg kuhanega mesa glave, na primer, pa so perfektne. Poskusil sem napravit tudi sladke, ampak mi niso bile všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
blaž007 Kmetovalec
Pridružen/-a: 10.02. 2013, 18:10 Prispevkov: 45 Kraj: litija
|
Objavljeno: 14 Nov 2013 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
linč, hvala za odgovor bom pogledov. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|