Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




KOLINE2012
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

cebelar5
Izjava leta 2011


Pridružen/-a: 16.06. 2010, 17:57
Prispevkov: 1090
Kraj: Sp. Savinjska dolina

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 12:11    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Glede soli je tako, da pri nas ne damo nikoli več kot 2,4%.

Ali kdo uporablja koncentrat česna za salame? Kako se uporablja v primerjavi s česnom v zarnju?

lp

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

novakmare8
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31
Prispevkov: 902
Kraj: Paunoviči

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 15:44    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Včeraj sm dal 50g soli in 20% slanine v meso. To sm naredil 2kg mase. Koliko časa pol pustite tak? Oz. koliko krat premešate pred jih grete delat?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

jmajdic
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 02.10. 2012, 10:40
Prispevkov: 70
Kraj: Moravče

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 16:03    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


pri nas pustimo stati 2-3dni
Glede luknjastih(ne dovolj lepih) salam je pa problem v preveč suhem prostoru kot že omenjeno.
Prehitro zakrknejo, jih more lepo počasi skup vleči.
Ko so dovolj čvrste se jih pa pospravi zapakira vakumsko ali pa vrže v skrinjo.
Dodamo pa tudi čisto malo vezave(en prašek)

Pa nekdo nam je pravil, da doda v salame malenkost ruma. Kdo kaj ve o tem? Question Question
Mi nameravamo poskusiti letos.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

novakmare8
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31
Prispevkov: 902
Kraj: Paunoviči

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 17:40    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Aha. Mi jih sušimo v zidanci pri oknu. Sm te ki sušimo naredi mesar in on dodaja ta prašek. Ja bom pa probal brez. Mislim da nesmem preveč odpirat okno. Pa večkrat obrisat z vlažno krpo.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

x5x
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 29.01. 2010, 09:28
Prispevkov: 46

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2013 10:50    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Pri nas jih delamo brez praška.
ponavadi dajo vezin(manjša možnost da se salama pokvari-soliter) ter ostane lepo rdeča ko jo odrežeš(ne oksidira kar se ponavadi zgodi pri domačih in malo posivijo)

Damo pa notri 1dcl/10kg ruma. To baje zaradi okusa. No tako je delal naš star fotr pa ne spreminjamo recepta.

No razen lani ko smo nekaj eksperemintirali. Smo namesto sladkorja dali med, ter kocke slanine. No rezultat ni bil prav lep. So bile za pojest samo kocke se nam niso dobro razporedile.
No letos smo šli po starem receptu... 110 kom jih visi Smile

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

marko83
Vajenec


Pridružen/-a: 02.02. 2013, 20:54
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 02 Feb 2013 21:03    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Mogoče kdo zakaj se je zaprla klavnica v Litiji?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

blaž007
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 10.02. 2013, 18:10
Prispevkov: 45
Kraj: litija

PrispevekObjavljeno: 12 Nov 2013 17:12    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Lep pozdrav,
No spet se začenja čas kolin in me zanima če jih kdo že ima oziroma ali jih je imel. Zanima me tudi kakšen recept za izdelavo krvavic.
L.P. Blaž

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

DAMIR L.
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 23.01. 2007, 17:49
Prispevkov: 2066
Kraj: Moravske Toplice

PrispevekObjavljeno: 13 Nov 2013 18:13    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


tisti, ki kupujete prašiče, bi prosil če lahko napišete kakšna je cena prašičev drugod po sloveniji tam za dravo?

pri nas bodo ravno jutri šli težki okrog 220kg za 1,8€/kg v okolico Lj pa me zanima kolk ima približno ta stric zraven

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

linč
Izjava leta 2012


Pridružen/-a: 16.11. 2008, 18:26
Prispevkov: 1191
Kraj: brkini

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2013 14:44    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


blaž007 je napisal/a:
Lep pozdrav,
No spet se začenja čas kolin in me zanima če jih kdo že ima oziroma ali jih je imel. Zanima me tudi kakšen recept za izdelavo krvavic.
L.P. Blaž


Za recept poglej na kulinarika.net, jih je več tam, drugače pa krvavice vsak malo po svoje dela, jaz jim dodam tudi zmlete ocvirke poleg kuhanega mesa glave, na primer, pa so perfektne. Poskusil sem napravit tudi sladke, ampak mi niso bile všeč.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

blaž007
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 10.02. 2013, 18:10
Prispevkov: 45
Kraj: litija

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2013 18:28    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


linč, hvala za odgovor bom pogledov.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.