Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cebelar5 Izjava leta 2011
Pridružen/-a: 16.06. 2010, 17:57 Prispevkov: 1090 Kraj: Sp. Savinjska dolina
|
Objavljeno: 12 Dec 2012 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
Mesarji so ponavadi sprifani in naredijo vse v max 2 urah. Če se jim da, lahko v enem dnevu tudi do 4 ali 5 prašičev dol ruknejo, nekateri še več. torej v enem vikendu zaslužijo minimalno plačo.
So pa ti mesarji razvajeni, ponavadi ne pomagajo niti arat, še manj pa da bi tudi čreva narazen vzeli in jih oprali. Se menda dreka bojijo.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
NewHolland91 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 01.12. 2011, 15:57 Prispevkov: 993 Kraj: Brkini
|
Objavljeno: 12 Dec 2012 16:49 Naslov sporočila: |
|
|
cebelar5 je napisal/a: | Mesarji so ponavadi sprifani in naredijo vse v max 2 urah. Če se jim da, lahko v enem dnevu tudi do 4 ali 5 prašičev dol ruknejo, nekateri še več. torej v enem vikendu zaslužijo minimalno plačo.
So pa ti mesarji razvajeni, ponavadi ne pomagajo niti arat, še manj pa da bi tudi čreva narazen vzeli in jih oprali. Se menda dreka bojijo.
lp |
Ne vem kateri ti bo vse naredil v max 2 urah.. Če govorimo o enem prašiču, ga je treba zaklat, dat na kose, razrezat, zmlet, naredit klobase, posolit...
Za dva cca 200+ kilska prašiča za vse rabi cca 14 ur (za zakol in razkosanje cca 2-3 ure)
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
Objavljeno: 12 Dec 2012 17:09 Naslov sporočila: |
|
|
V našem kraju je mislim da po 25€ za zakol in razsek ter obdelavo šunk in špeha potem mu pa še damo meso za salame in klobase ima cel kup dela. In je po klanju drugi dan pristal v bolnici verjetno od napora se zrušil al je vseeno v nedeljo zjutraj (beri pred 6. uro) obdelal te šunke in špeh v 1 uri ker je moral nazaj v zdravstveni dom. pol zvečer pa je še salame in klobase pripeljal. Tako da kolikor že v tak kratkem času zasluži toliko tudi zdravja zgubi.
Je pa tudi možnost pri nam da ga v klavnico odpelješ in ga za 50€ v kosih nazaj dobiš(ampak to traja ene 3 dni in nikdar neznaš kaj dobiš nazaj) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cebelar5 Izjava leta 2011
Pridružen/-a: 16.06. 2010, 17:57 Prispevkov: 1090 Kraj: Sp. Savinjska dolina
|
Objavljeno: 12 Dec 2012 18:36 Naslov sporočila: |
|
|
NewHolland91 je napisal/a: |
Ne vem kateri ti bo vse naredil v max 2 urah.. Če govorimo o enem prašiču, ga je treba zaklat, dat na kose, razrezat, zmlet, naredit klobase, posolit...
Za dva cca 200+ kilska prašiča za vse rabi cca 14 ur (za zakol in razkosanje cca 2-3 ure)
Lp |
Poznam takšnega "divjaka", ki v enem dnevu kamot vrže dol 8 prašičev, vmes ima pa še čas se ga napit. Seveda to niso prasetine z 200 + kg, amapk tam okoli 150 kg.
Noben takšen profi, ti mesa ne nasoli. To so domači mesarji, ki pa računajo bistveno manj, ker so cel dan zraven in tudi naredijo vse, res pa je, da ponavadi veliko spijejo.
Za primerjavo. Pri njem sem rezal špeh za salame. To sem delal slabo uro. V tem času je goveda, ki je bilo že odrto, razkosal in pričel pripravljat kose za stranke. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Kumby Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 07.10. 2008, 12:12 Prispevkov: 438 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: 13 Dec 2012 08:25 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas smo imeli 2x 230kg prašiča.Razdelal ga je na kmečki način, obrnil je čreve, naredil maso za krvavice(delali smo jih sami), pripravil meso za klobase in salame,naredil klobase in salame (73 salam).Meso pa smo nasolili sami. Začeli smo ob 9:45 večerja pa je bila ob 22.30 uri.Vmes smo samo enkrat jedli ob 14. Računal pa je 100€, hodi pa že dalj časa na furež h nam. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
rwasc Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 07.11. 2011, 14:55 Prispevkov: 452
|
Objavljeno: 13 Dec 2012 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
mstrek je napisal/a: | Kaj naredi mesar za teh 50€? To je verjetno tudi razsek in vse kar sodi zraven in ne samo zakol...? |
Zakoljemo jih s tem k nam jih proda, cena je všteta v kg prasca, 50€ pa je samo za razsek hladnih polovic drugi dan (dveh). Je pa zverziran mesar in nardi polovico v slabi uri, s tem da smo tudi sami zraven in mamo kar nekaj prakse...letos smo rekli da bomo sami probali fse naredit |
|
Nazaj na vrh |
|
|
steyrleon Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27 Prispevkov: 1740
|
Objavljeno: 13 Dec 2012 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
cebelar5 je napisal/a: | NewHolland91 je napisal/a: |
Ne vem kateri ti bo vse naredil v max 2 urah.. Če govorimo o enem prašiču, ga je treba zaklat, dat na kose, razrezat, zmlet, naredit klobase, posolit...
Za dva cca 200+ kilska prašiča za vse rabi cca 14 ur (za zakol in razkosanje cca 2-3 ure)
Lp |
Poznam takšnega "divjaka", ki v enem dnevu kamot vrže dol 8 prašičev, vmes ima pa še čas se ga napit. Seveda to niso prasetine z 200 + kg, amapk tam okoli 150 kg.
Noben takšen profi, ti mesa ne nasoli. To so domači mesarji, ki pa računajo bistveno manj, ker so cel dan zraven in tudi naredijo vse, res pa je, da ponavadi veliko spijejo.
Za primerjavo. Pri njem sem rezal špeh za salame. To sem delal slabo uro. V tem času je goveda, ki je bilo že odrto, razkosal in pričel pripravljat kose za stranke. |
Ah to so vaši gališki mesarji.Dela pri nas eden iz vaših koncev naš sorodnik ki dela pač zastonj ker smo bližnja družina.V enem dnevu dela s zrihta dva prašiča,nardi krvavice, nekaj tudi ausleza* ter nareže.Večerja okoli osmih zvečer, ob poldnevu pa malica.
*ne poznam slovenskega izraza za to zato sem napisal kar tako kot pravimo pri nas. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cebelar5 Izjava leta 2011
Pridružen/-a: 16.06. 2010, 17:57 Prispevkov: 1090 Kraj: Sp. Savinjska dolina
|
Objavljeno: 13 Dec 2012 17:45 Naslov sporočila: |
|
|
steyrleon je napisal/a: |
Ah to so vaši gališki mesarji.Dela pri nas eden iz vaših koncev naš sorodnik ki dela pač zastonj ker smo bližnja družina.V enem dnevu dela s zrihta dva prašiča,nardi krvavice, nekaj tudi ausleza* ter nareže.Večerja okoli osmih zvečer, ob poldnevu pa malica.
*ne poznam slovenskega izraza za to zato sem napisal kar tako kot pravimo pri nas. |
Si brcnil v temo. Mesarja, katerega delo sem opisoval, ni v Galiciji. Mi smo bolj umirjeni.
auslezvati = spantlati = ločiti meso od kosti |
|
Nazaj na vrh |
|
|
steyrleon Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27 Prispevkov: 1740
|
Objavljeno: 13 Dec 2012 18:17 Naslov sporočila: |
|
|
cebelar5 je napisal/a: | steyrleon je napisal/a: |
Ah to so vaši gališki mesarji.Dela pri nas eden iz vaših koncev naš sorodnik ki dela pač zastonj ker smo bližnja družina.V enem dnevu dela s zrihta dva prašiča,nardi krvavice, nekaj tudi ausleza* ter nareže.Večerja okoli osmih zvečer, ob poldnevu pa malica.
*ne poznam slovenskega izraza za to zato sem napisal kar tako kot pravimo pri nas. |
Si brcnil v temo. Mesarja, katerega delo sem opisoval, ni v Galiciji. Mi smo bolj umirjeni.
auslezvati = spantlati = ločiti meso od kosti |
Ja hvala,drugače lahko zs kdo je ta mesar. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bijo Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 31.12. 2010, 20:11 Prispevkov: 398 Kraj: idrija je blizu
|
Objavljeno: 13 Dec 2012 20:06 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima ,če kje naredite vse isti dan, zakoljejo naredijo klobase pa salame itd |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|