Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




cena storitev
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Drugo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

cebelar5
Izjava leta 2011


Pridružen/-a: 16.06. 2010, 17:57
Prispevkov: 1090
Kraj: Sp. Savinjska dolina

PrispevekObjavljeno: 12 Dec 2012 16:21    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Mesarji so ponavadi sprifani in naredijo vse v max 2 urah. Če se jim da, lahko v enem dnevu tudi do 4 ali 5 prašičev dol ruknejo, nekateri še več. torej v enem vikendu zaslužijo minimalno plačo.

So pa ti mesarji razvajeni, ponavadi ne pomagajo niti arat, še manj pa da bi tudi čreva narazen vzeli in jih oprali. Se menda dreka bojijo. Laughing

lp

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

NewHolland91
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 01.12. 2011, 15:57
Prispevkov: 993
Kraj: Brkini

PrispevekObjavljeno: 12 Dec 2012 16:49    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


cebelar5 je napisal/a:
Mesarji so ponavadi sprifani in naredijo vse v max 2 urah. Če se jim da, lahko v enem dnevu tudi do 4 ali 5 prašičev dol ruknejo, nekateri še več. torej v enem vikendu zaslužijo minimalno plačo.

So pa ti mesarji razvajeni, ponavadi ne pomagajo niti arat, še manj pa da bi tudi čreva narazen vzeli in jih oprali. Se menda dreka bojijo. Laughing

lp


Ne vem kateri ti bo vse naredil v max 2 urah.. Če govorimo o enem prašiču, ga je treba zaklat, dat na kose, razrezat, zmlet, naredit klobase, posolit...

Za dva cca 200+ kilska prašiča za vse rabi cca 14 ur (za zakol in razkosanje cca 2-3 ure)

Lp

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

novakmare8
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31
Prispevkov: 902
Kraj: Paunoviči

PrispevekObjavljeno: 12 Dec 2012 17:09    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


V našem kraju je mislim da po 25€ za zakol in razsek ter obdelavo šunk in špeha potem mu pa še damo meso za salame in klobase ima cel kup dela. In je po klanju drugi dan pristal v bolnici verjetno od napora se zrušil al je vseeno v nedeljo zjutraj (beri pred 6. uro) obdelal te šunke in špeh v 1 uri ker je moral nazaj v zdravstveni dom. pol zvečer pa je še salame in klobase pripeljal. Tako da kolikor že v tak kratkem času zasluži toliko tudi zdravja zgubi.

Je pa tudi možnost pri nam da ga v klavnico odpelješ in ga za 50€ v kosih nazaj dobiš(ampak to traja ene 3 dni in nikdar neznaš kaj dobiš nazaj)

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

cebelar5
Izjava leta 2011


Pridružen/-a: 16.06. 2010, 17:57
Prispevkov: 1090
Kraj: Sp. Savinjska dolina

PrispevekObjavljeno: 12 Dec 2012 18:36    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


NewHolland91 je napisal/a:

Ne vem kateri ti bo vse naredil v max 2 urah.. Če govorimo o enem prašiču, ga je treba zaklat, dat na kose, razrezat, zmlet, naredit klobase, posolit...

Za dva cca 200+ kilska prašiča za vse rabi cca 14 ur (za zakol in razkosanje cca 2-3 ure)

Lp


Poznam takšnega "divjaka", ki v enem dnevu kamot vrže dol 8 prašičev, vmes ima pa še čas se ga napit. Seveda to niso prasetine z 200 + kg, amapk tam okoli 150 kg.

Noben takšen profi, ti mesa ne nasoli. To so domači mesarji, ki pa računajo bistveno manj, ker so cel dan zraven in tudi naredijo vse, res pa je, da ponavadi veliko spijejo.

Za primerjavo. Pri njem sem rezal špeh za salame. To sem delal slabo uro. V tem času je goveda, ki je bilo že odrto, razkosal in pričel pripravljat kose za stranke.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Kumby
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 07.10. 2008, 12:12
Prispevkov: 438
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 08:25    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Pri nas smo imeli 2x 230kg prašiča.Razdelal ga je na kmečki način, obrnil je čreve, naredil maso za krvavice(delali smo jih sami), pripravil meso za klobase in salame,naredil klobase in salame (73 salam).Meso pa smo nasolili sami. Začeli smo ob 9:45 večerja pa je bila ob 22.30 uri.Vmes smo samo enkrat jedli ob 14. Računal pa je 100€, hodi pa že dalj časa na furež h nam.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

rwasc
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 07.11. 2011, 14:55
Prispevkov: 452

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 10:51    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


mstrek je napisal/a:
Kaj naredi mesar za teh 50€? To je verjetno tudi razsek in vse kar sodi zraven in ne samo zakol...?


Zakoljemo jih s tem k nam jih proda, cena je všteta v kg prasca, 50€ pa je samo za razsek hladnih polovic drugi dan (dveh). Je pa zverziran mesar in nardi polovico v slabi uri, s tem da smo tudi sami zraven in mamo kar nekaj prakse...letos smo rekli da bomo sami probali fse naredit Razz

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

steyrleon
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27
Prispevkov: 1740

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 16:18    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


cebelar5 je napisal/a:
NewHolland91 je napisal/a:

Ne vem kateri ti bo vse naredil v max 2 urah.. Če govorimo o enem prašiču, ga je treba zaklat, dat na kose, razrezat, zmlet, naredit klobase, posolit...

Za dva cca 200+ kilska prašiča za vse rabi cca 14 ur (za zakol in razkosanje cca 2-3 ure)

Lp


Poznam takšnega "divjaka", ki v enem dnevu kamot vrže dol 8 prašičev, vmes ima pa še čas se ga napit. Seveda to niso prasetine z 200 + kg, amapk tam okoli 150 kg.

Noben takšen profi, ti mesa ne nasoli. To so domači mesarji, ki pa računajo bistveno manj, ker so cel dan zraven in tudi naredijo vse, res pa je, da ponavadi veliko spijejo.

Za primerjavo. Pri njem sem rezal špeh za salame. To sem delal slabo uro. V tem času je goveda, ki je bilo že odrto, razkosal in pričel pripravljat kose za stranke.


Ah to so vaši gališki mesarji.Dela pri nas eden iz vaših koncev naš sorodnik ki dela pač zastonj ker smo bližnja družina.V enem dnevu dela s zrihta dva prašiča,nardi krvavice, nekaj tudi ausleza* ter nareže.Večerja okoli osmih zvečer, ob poldnevu pa malica.


*ne poznam slovenskega izraza za to zato sem napisal kar tako kot pravimo pri nas.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

cebelar5
Izjava leta 2011


Pridružen/-a: 16.06. 2010, 17:57
Prispevkov: 1090
Kraj: Sp. Savinjska dolina

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 17:45    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


steyrleon je napisal/a:


Ah to so vaši gališki mesarji.Dela pri nas eden iz vaših koncev naš sorodnik ki dela pač zastonj ker smo bližnja družina.V enem dnevu dela s zrihta dva prašiča,nardi krvavice, nekaj tudi ausleza* ter nareže.Večerja okoli osmih zvečer, ob poldnevu pa malica.


*ne poznam slovenskega izraza za to zato sem napisal kar tako kot pravimo pri nas.


Si brcnil v temo. Mesarja, katerega delo sem opisoval, ni v Galiciji. Mi smo bolj umirjeni.

auslezvati = spantlati = ločiti meso od kosti

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

steyrleon
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27
Prispevkov: 1740

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 18:17    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


cebelar5 je napisal/a:
steyrleon je napisal/a:


Ah to so vaši gališki mesarji.Dela pri nas eden iz vaših koncev naš sorodnik ki dela pač zastonj ker smo bližnja družina.V enem dnevu dela s zrihta dva prašiča,nardi krvavice, nekaj tudi ausleza* ter nareže.Večerja okoli osmih zvečer, ob poldnevu pa malica.


*ne poznam slovenskega izraza za to zato sem napisal kar tako kot pravimo pri nas.


Si brcnil v temo. Mesarja, katerega delo sem opisoval, ni v Galiciji. Mi smo bolj umirjeni.

auslezvati = spantlati = ločiti meso od kosti


Ja hvala,drugače lahko zs kdo je ta mesar.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

bijo
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 31.12. 2010, 20:11
Prispevkov: 398
Kraj: idrija je blizu

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 20:06    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Mene pa zanima ,če kje naredite vse isti dan, zakoljejo naredijo klobase pa salame itd

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Drugo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Naslednja
Stran 11 od 14

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.