Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nejcm Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 18.08. 2010, 15:18 Prispevkov: 1696 Kraj: Ljubljansko barje
|
Objavljeno: 13 Dec 2012 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
Prvi dan se prašiča umori, do večera naredimo krvavice, težkokategornika pa pustiti pa da se shladi.
Naslednji dan pa se začne mletje za klobase in raznorazne produkte, proti večeru se jih pa nafila v črevo.
Vsaj pri nas je tako pravilo, da kar se zakolje rabi še čas da dokončno "umre" oz se ohladi.
Nazadnje urejal/a nejcm 13 Dec 2012 21:18; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kirezagar Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 28.05. 2008, 16:06 Prispevkov: 1310 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: 13 Dec 2012 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi pri nas je tako, vsak večer pa se hodi tudi "kropit" mrliča. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bijo Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 31.12. 2010, 20:11 Prispevkov: 398 Kraj: idrija je blizu
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
nejcm Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 18.08. 2010, 15:18 Prispevkov: 1696 Kraj: Ljubljansko barje
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
kirezagar Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 28.05. 2008, 16:06 Prispevkov: 1310 Kraj: Dolenjska
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Luksi Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18 Prispevkov: 2529 Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje
|
Objavljeno: 29 Dec 2012 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
300+ kilske prasice koljete? to je ja sam špeh, kaj maš od tega?
drugače pa itak se ve, da je po zakolu prašiča treba pustit meso, da se ohladi na 2-6 stopinj celzija.
mi smo letos ga piknal že zgodaj zjutraj, nekaj čez sedem, pa še ravno tisti teden ko je bil totalni mraz, pustili smo ga viseti na nakladaču čez noč (smo zaprl v garažo, da nebi zmrznalo meso, ker to tudi ni dobro) in tako naslednji dan naredili klobase. najbolj pomembno je tudi delovno okolje, kjer temperatura ne sme preseči 5 stopinj, ker se lahko meso pokvari. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nejcm Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 18.08. 2010, 15:18 Prispevkov: 1696 Kraj: Ljubljansko barje
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
nejc Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 08.02. 2007, 20:24 Prispevkov: 2688 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: 29 Dec 2012 11:22 Naslov sporočila: |
|
|
300 kilska izločene svinje imajo prej premalo špeha kot preveč. Za salame ga je kar težko spravit zadosti skupaj, ker more bit čvrsta slanina, ne moreš vsega not zmetat.
Drugače pa zadnjič smo klali(no, v klavnici Celje so zrihtali, 45€/komad, pa ti pripeljejo ohlajeno meso na dom, razdelano na četrtine), so pa imeli 3 komadi 668kg mesa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
Objavljeno: 29 Dec 2012 13:17 Naslov sporočila: |
|
|
Letos je tudi cena večja za špeh ker ga ni toliko. Mi smo prodali po 2.5€ lani pa po 2€. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
amg skupina Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 12.12. 2012, 09:57 Prispevkov: 1925 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 16 Jan 2013 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
Kako in koliko pa kaj računate za pluženje?! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|