Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




cena storitev
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Drugo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

nejcm
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 18.08. 2010, 15:18
Prispevkov: 1696
Kraj: Ljubljansko barje

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 20:27    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Prvi dan se prašiča umori, do večera naredimo krvavice, težkokategornika pa pustiti pa da se shladi.
Naslednji dan pa se začne mletje za klobase in raznorazne produkte, proti večeru se jih pa nafila v črevo.
Vsaj pri nas je tako pravilo, da kar se zakolje rabi še čas da dokončno "umre" oz se ohladi.


Nazadnje urejal/a nejcm 13 Dec 2012 21:18; skupaj popravljeno 1 krat

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

kirezagar
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 28.05. 2008, 16:06
Prispevkov: 1310
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 20:36    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Tudi pri nas je tako, vsak večer pa se hodi tudi "kropit" mrliča. Very Happy

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

bijo
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 31.12. 2010, 20:11
Prispevkov: 398
Kraj: idrija je blizu

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 21:06    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Al kropite pa z cvičkom? Very Happy Very Happy

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

nejcm
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 18.08. 2010, 15:18
Prispevkov: 1696
Kraj: Ljubljansko barje

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 21:20    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Nevem kako to delajo pri Žagarju, pri nas se ponavadi z medico in borovničkami Very Happy
Drugače pa pri nas se potamani večinoma svinje z 300kg+ žive mase in enega tja do 150kg da je za v kose...pohanček pa take Very Happy

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

kirezagar
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 28.05. 2008, 16:06
Prispevkov: 1310
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2012 21:47    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Kako že gre una?
Liter žganjice dedi so spili,
potlej pa svinjo po vasi lovili. Very Happy

Ne tako hudi ponavadi ni. Very Happy

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Luksi
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18
Prispevkov: 2529
Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje

PrispevekObjavljeno: 29 Dec 2012 10:19    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


300+ kilske prasice koljete? to je ja sam špeh, kaj maš od tega?

drugače pa itak se ve, da je po zakolu prašiča treba pustit meso, da se ohladi na 2-6 stopinj celzija.

mi smo letos ga piknal že zgodaj zjutraj, nekaj čez sedem, pa še ravno tisti teden ko je bil totalni mraz, pustili smo ga viseti na nakladaču čez noč (smo zaprl v garažo, da nebi zmrznalo meso, ker to tudi ni dobro) in tako naslednji dan naredili klobase. najbolj pomembno je tudi delovno okolje, kjer temperatura ne sme preseči 5 stopinj, ker se lahko meso pokvari.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

nejcm
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 18.08. 2010, 15:18
Prispevkov: 1696
Kraj: Ljubljansko barje

PrispevekObjavljeno: 29 Dec 2012 11:07    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Luksi, vidim da se na proces dobro spoznaš. Enako kakor vi ga mi čez dan obesimo ven(pravtako na čelni nakladač), zvečer pa notri.
Da ima 300 kilski prašič preveč špeha? Very Happy
Klobase, salame, krvavice, cvreti mast...pa še kakšno kravo v zakol in v salame...špeha ni nikoli preveč. Smile

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

nejc
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 08.02. 2007, 20:24
Prispevkov: 2688
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: 29 Dec 2012 11:22    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


300 kilska izločene svinje imajo prej premalo špeha kot preveč. Za salame ga je kar težko spravit zadosti skupaj, ker more bit čvrsta slanina, ne moreš vsega not zmetat.
Drugače pa zadnjič smo klali(no, v klavnici Celje so zrihtali, 45€/komad, pa ti pripeljejo ohlajeno meso na dom, razdelano na četrtine), so pa imeli 3 komadi 668kg mesa Cool

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

novakmare8
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31
Prispevkov: 902
Kraj: Paunoviči

PrispevekObjavljeno: 29 Dec 2012 13:17    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Letos je tudi cena večja za špeh ker ga ni toliko. Mi smo prodali po 2.5€ lani pa po 2€.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

amg skupina
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 12.12. 2012, 09:57
Prispevkov: 1925
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: 16 Jan 2013 19:14    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Kako in koliko pa kaj računate za pluženje?!

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Drugo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Naslednja
Stran 12 od 14

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.