Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
FireFighter Veteran traktor foruma
Pridružen/-a: 30.03. 2011, 21:01 Prispevkov: 294 Kraj: Ižanska pažarna
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
130656 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 22.11. 2011, 16:15 Prispevkov: 506
|
Objavljeno: 07 Jan 2016 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
Ne mislim vodo s pipe, gledam v smeri da ni toliko porabe in voda stoji+ prostor ima 25 stopinj.
Bi pa vprašal če pravilno računam porabo krmil pri enodnevnih piščancih.
za prvi mesec.
1 kom 1 kg bro starter
1 kom 1 kg bro finisher ali računam 2 kg.
naprej bi postopoma šel na domačio mešanico ječmen tritikala koruza + dodatek bro 40.
Naj kaj spremenim dodam ? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
FireFighter Veteran traktor foruma
Pridružen/-a: 30.03. 2011, 21:01 Prispevkov: 294 Kraj: Ižanska pažarna
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobo1 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 26.08. 2010, 21:52 Prispevkov: 1003 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: 11 Mar 2016 23:54 Naslov sporočila: |
|
|
Odlično narejeno, edino bi razmislil, da bi slamo imel narezano bolj na malo, lepše vpija vlago in piščeta lažje hodijo. Ravno tako pri dnevni kontroli bodi pozoren na stanje nastilja pod napajalniki. Tam se najhitreje najde vlažen nastilj. Če pride do tega ga menjaj, da bodo živali na suhem, saj ti drugače lahko ponagajajo žulji na nogah ali celo na prsih piščancev (zelo malo verjetno pri tvojem sistemu ogrevanja, ampak bodi pozoren).
Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kekec007 Kmetovalec
Pridružen/-a: 24.10. 2014, 20:48 Prispevkov: 85 Kraj: Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
lordiga Kmetovalec
Pridružen/-a: 22.02. 2016, 20:11 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Mar 2016 20:50 Naslov sporočila: |
|
|
oj mene zanima če kdo ve za koga ka bi meu linijo za klanje v bližini lublane in bi mu lahko piščance pelal zaklt ker bi jih mel pr ns 100 pa jih nebi mogl vseh poklt pa kakšna je cena
hvala za odgovore |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lordiga Kmetovalec
Pridružen/-a: 22.02. 2016, 20:11 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Mar 2016 21:38 Naslov sporočila: |
|
|
pozdravljeni vsako leto mamo pr ns ene 50 pšancou za prodajo pa zase tko na malo pa se kr splača samo en problem mamo. Vedno ka koljemo majo piščanci zlo švoh kožo in se jim nonstop trga. Zdej pa če bi si omislu skubilnik bi jih še bl raztrgal. Kaj nej torej spremenim da bo bla koža bl močna.
hvala za odgovore |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kekec007 Kmetovalec
Pridružen/-a: 24.10. 2014, 20:48 Prispevkov: 85 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: 14 Mar 2016 21:45 Naslov sporočila: |
|
|
lordiga je napisal/a: | pozdravljeni vsako leto mamo pr ns ene 50 pšancou za prodajo pa zase tko na malo pa se kr splača samo en problem mamo. Vedno ka koljemo majo piščanci zlo švoh kožo in se jim nonstop trga. Zdej pa če bi si omislu skubilnik bi jih še bl raztrgal. Kaj nej torej spremenim da bo bla koža bl močna.
hvala za odgovore |
Izmeri temperaturo kropa. Mora biti cca. 58 C, 1 C
Če je previsoka se trga... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lordiga Kmetovalec
Pridružen/-a: 22.02. 2016, 20:11 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Mar 2016 21:46 Naslov sporočila: |
|
|
ne ne gre problem pr tem ker ko koljem kure istočasno se nč ne trga samo pšanci majo tako kožo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kekec007 Kmetovalec
Pridružen/-a: 24.10. 2014, 20:48 Prispevkov: 85 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: 14 Mar 2016 23:26 Naslov sporočila: |
|
|
lordiga je napisal/a: | ne ne gre problem pr tem ker ko koljem kure istočasno se nč ne trga samo pšanci majo tako kožo | Kure se trgajo pri 10 C več.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|