Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




Reja piščancev za meso
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

FireFighter
Veteran traktor foruma


Pridružen/-a: 30.03. 2011, 21:01
Prispevkov: 294
Kraj: Ižanska pažarna

PrispevekObjavljeno: 02 Jan 2016 19:52    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Glede bakterij se ne sekiram ker bo voda iz pipe in tm ponavad ni glih bakterij. Voda bo tudi v temi tko da se tudi glede alg ni kej za sekirat. Voda se pa tko al tko dnevno menja z svežo. Edino nek sistem bi moral še naštudirat na spreminjanje višine. Laughing
Ne bi se pa branil vaših slik kako imate narejeno to pri vaših piščetih Very Happy

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

130656
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 22.11. 2011, 16:15
Prispevkov: 506

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2016 15:13    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Ne mislim vodo s pipe, gledam v smeri da ni toliko porabe in voda stoji+ prostor ima 25 stopinj.

Bi pa vprašal če pravilno računam porabo krmil pri enodnevnih piščancih.
za prvi mesec.
1 kom 1 kg bro starter
1 kom 1 kg bro finisher ali računam 2 kg.

naprej bi postopoma šel na domačio mešanico ječmen tritikala koruza + dodatek bro 40.

Naj kaj spremenim dodam ?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

FireFighter
Veteran traktor foruma


Pridružen/-a: 30.03. 2011, 21:01
Prispevkov: 294
Kraj: Ižanska pažarna

PrispevekObjavljeno: 11 Mar 2016 21:50    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


No pa smo jih dočakali Very Happy
Prej:
Potem:

Cena projekta 30€. Lani 60kom letos 110, pa pol mn dela.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

bobo1
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 26.08. 2010, 21:52
Prispevkov: 1003
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: 11 Mar 2016 23:54    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Odlično narejeno, edino bi razmislil, da bi slamo imel narezano bolj na malo, lepše vpija vlago in piščeta lažje hodijo. Ravno tako pri dnevni kontroli bodi pozoren na stanje nastilja pod napajalniki. Tam se najhitreje najde vlažen nastilj. Če pride do tega ga menjaj, da bodo živali na suhem, saj ti drugače lahko ponagajajo žulji na nogah ali celo na prsih piščancev (zelo malo verjetno pri tvojem sistemu ogrevanja, ampak bodi pozoren).

Lep pozdrav!

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

kekec007
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 24.10. 2014, 20:48
Prispevkov: 85
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: 12 Mar 2016 00:44    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Lepo narejeno in še poceni! kul

Še en namig za "poceni" klavno opremo Very Happy
www.maribor24.si/sites/default/files/styles/slika_novica_responsive/public/slike/naslovne/2015/9/29/unnamed.jpg?itok=rEbLsrBC

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

lordiga
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 22.02. 2016, 20:11
Prispevkov: 53
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2016 20:50    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


oj mene zanima če kdo ve za koga ka bi meu linijo za klanje v bližini lublane in bi mu lahko piščance pelal zaklt ker bi jih mel pr ns 100 pa jih nebi mogl vseh poklt pa kakšna je cena
hvala za odgovore

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

lordiga
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 22.02. 2016, 20:11
Prispevkov: 53
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2016 21:38    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


pozdravljeni vsako leto mamo pr ns ene 50 pšancou za prodajo pa zase tko na malo pa se kr splača samo en problem mamo. Vedno ka koljemo majo piščanci zlo švoh kožo in se jim nonstop trga. Zdej pa če bi si omislu skubilnik bi jih še bl raztrgal. Kaj nej torej spremenim da bo bla koža bl močna.

hvala za odgovore

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

kekec007
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 24.10. 2014, 20:48
Prispevkov: 85
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2016 21:45    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


lordiga je napisal/a:
pozdravljeni vsako leto mamo pr ns ene 50 pšancou za prodajo pa zase tko na malo pa se kr splača samo en problem mamo. Vedno ka koljemo majo piščanci zlo švoh kožo in se jim nonstop trga. Zdej pa če bi si omislu skubilnik bi jih še bl raztrgal. Kaj nej torej spremenim da bo bla koža bl močna.

hvala za odgovore

Izmeri temperaturo kropa. Mora biti cca. 58 C, 1 C
Če je previsoka se trga...

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

lordiga
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 22.02. 2016, 20:11
Prispevkov: 53
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2016 21:46    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


ne ne gre problem pr tem ker ko koljem kure istočasno se nč ne trga samo pšanci majo tako kožo

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

kekec007
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 24.10. 2014, 20:48
Prispevkov: 85
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2016 23:26    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


lordiga je napisal/a:
ne ne gre problem pr tem ker ko koljem kure istočasno se nč ne trga samo pšanci majo tako kožo
Kure se trgajo pri 10 C več....

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale panoge Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24  Naslednja
Stran 21 od 24

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.