Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
skrjanecjanez V.I.P


Pridružen/-a: 22.05. 2008, 12:50 Prispevkov: 1214 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: 31 Mar 2010 09:28 Naslov sporočila: |
|
|
_toni je napisal/a: | in maščob, v siru je od 20-40 % maščob... |
Nene, Toni...napaka
Maščoba v sirih se vedno podaja, kot % maščobe v suhi snovi (SS). Tu pa potrošniki vedno vidijo samo % maščobe, tisto v SS pa ne vidijo.
Prekmasten sir: najmanj 55% m v SS
Polnomasten: najmanj 50% m v SS
Masten: najmanj 45%
Tričetrt masten: najmanj 35%
Polmasten: najmanj 25%
Četrt masten: najmanj 15%
Pusti sir: manj kot 15% m v SS
Tako na hitro si lahko izračunaš %m glede na celoto, da to maščobo v SS deliš z 2. Dokaj natančen rezultat, tudi lažje si predstavljaš. Se pravi: prekmasten sir ima 25-30% maščob glede na celoto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_toni Forumovec leta 2010

Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjano Kmetovalec

Pridružen/-a: 09.12. 2013, 19:03 Prispevkov: 78 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 09 Sep 2014 21:06 Naslov sporočila: |
|
|
Baje se da ob prekuhanju odstranit nekaj maščobe to, kar pri vretju zaplava nad mlekom to je baje maščoba in se samo z žlico pobere ven. Je to res? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arabc Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.05. 2007, 13:36 Prispevkov: 595
|
Objavljeno: 10 Sep 2014 09:02 Naslov sporočila: |
|
|
ja, smetana - tu je veliko maščobe iz smetane se tut maslo dela, ki pa ma 82%maščobe minimalno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjano Kmetovalec

Pridružen/-a: 09.12. 2013, 19:03 Prispevkov: 78 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 10 Sep 2014 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
Primer, če ma domače kravje mleko v sebi 5% maščobe, koliko jo odstraniš pri prekuhavanju?
Nočem komplicirat o tem, ampak videl sem teme na drugih forumih da dost o tem pišejo da se odstrani večino maščobe s prekuhavanjem...
lp, Sebastjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|