Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JožeSL Kmetovalec
Pridružen/-a: 20.11. 2010, 15:33 Prispevkov: 77
|
Objavljeno: 28 Okt 2012 10:15 Naslov sporočila: KOLINE2012 |
|
|
Tako,bliža se čas kolin in v teh dnevih slabega vremena je čas ,da se pripravimo tudi na to opravilo.Razmišljam namreč o predelavi mesoreznice na električni pogon.Gre pa za mesoreznico št.32 češkega proizvajalca.Najbolj enostavna rešitev bi bila nabava reduktorja hrvaškega proizvajalca Protok, ki je prav za to narejen in pride 55 eur, pogon pa bi bil lahko motor od mešalca.Tu me zanima ali ima kdo to kombinacijo in kako se obnese?Druga možnost pa je trifazni motor z reduktorjem,ki ga imam možnost dobiti po "nabavni ceni" vendar povezava,to je struženje,stikala in še kaj ne bi prišla dosti ceneje pa še trifaznega toka ni povsod kjer se mesari.Tako,zanima me kako imate to vi rešeno in kako vam deluje.Nove električne pa ne mislim kupovati saj tale dobro opravi svoje delo.Pa lepo nedeljo vam želim. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kirezagar Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 28.05. 2008, 16:06 Prispevkov: 1310 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: 28 Okt 2012 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Imamo enako mesoreznico, gor pa zmontiran motor od molznega stroja. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
steyrleon Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27 Prispevkov: 1738
|
Objavljeno: 19 Jan 2013 14:47 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno danes padel eden. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plansar Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 11.10. 2011, 20:29 Prispevkov: 383 Kraj: Maribor-Šempeter(CE)
|
Objavljeno: 19 Jan 2013 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
novakmare8 je napisal/a: |
Eno vprašanje koliko soli je potrebno za 1kg mesa za salame? |
2,5% soli |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kristijan Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 04.11. 2006, 20:20 Prispevkov: 1040 Kraj: Brda
|
Objavljeno: 19 Jan 2013 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
za salame 25 g do 28g/kg soli |
|
Nazaj na vrh |
|
|
peter_28 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 13.12. 2006, 23:44 Prispevkov: 999 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: 20 Jan 2013 08:37 Naslov sporočila: |
|
|
Kar zasoljena količina. Mislim, da se ponavadi navaja 2,2% ali več. Je pa stvar okusa. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
Objavljeno: 20 Jan 2013 09:02 Naslov sporočila: |
|
|
peter_28 je napisal/a: | Kar zasoljena količina. Mislim, da se ponavadi navaja 2,2% ali več. Je pa stvar okusa. |
Aha hvala za odgovore.
Meni je stvar taka da mi nikdar ne uspejo vedno imajo notri luknjo.
Našem mesaru rata znam pa tudi da zaradi umetnih sestav ki jih dodaja. Takih salam mamo dosti doma ampak bi ja probal sam to naredit ampak samo iz 2kg mase tako da nebi veliko vničil če ne rata.
Kaj pa slanina tudi pomaga k tem da se ne naredi luknja? (Nekaj sm bral po googlu pa nevem če sm pravilno razumel)
Najbolj je v tem fora dam v zidanci hitro posušijo a sosed je tk razlagal da morajo dozoret(koliko časa naj bi ble na zraku?) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dolenjc Kmetovalec
Pridružen/-a: 28.11. 2008, 19:09 Prispevkov: 41 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 11:22 Naslov sporočila: |
|
|
Da ti nastane luknja v salami je kriva prevec suha klet kamor das salame sušit, ko jih vzames iz dima..Za zorenje salam mora biti vlaga okoli 70-80%, kasneje lahko tudi manj..Tako da je najbols da si kupis vlagomer s katerim vidis koliko je vlage v prostoru.. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
joze.kidric Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 03.12. 2007, 22:07 Prispevkov: 1478 Kraj: Šmarje/Jelšah
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
Za kranjske klobase okvirno 2,1-2,3 % soli, za salame od 2,5 % naprej. Zgornja meja, res zgornja meja je 3,0 %.
Sušenje brez vlagomera je pa tombola. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|