Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igor Vajenec
Pridružen/-a: 09.11. 2009, 09:52 Prispevkov: 28 Kraj: LJ-OKOLICA
|
Objavljeno: 28 Dec 2009 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj luštna je res in smo se vsi navadli nanjo, je zelo posrečena, pa tu žleht zna bit s svojimi rožički, sam ne veš kdaj te nasadi. Kot sem že omenil, sem jo kupil za mleko, zdaj pa premišljam še o eni, pa mislim, da bi kar bursko kupil. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
KARMEN Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.07. 2008, 09:48 Prispevkov: 326
|
Objavljeno: 29 Dec 2009 07:51 Naslov sporočila: |
|
|
Burska pa bo slaba mlekarica. Raje kupi eno belo-sansko, te so najboljše. Poleg tega ti bo lahko ta rjavka, ko bo zrasla, maltretirala bursko, ker so bolj mirne in ponižne. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nevednež Izjava leta 2010 & Forumovec leta 2011
Pridružen/-a: 20.08. 2009, 15:12 Prispevkov: 1975
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gošavc™ Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 07.02. 2006, 21:09 Prispevkov: 351
|
Objavljeno: 29 Dec 2009 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
Tako bom rekel Igor.
Odločitev o burski kozi je za mleko popolna napaka. Burska je bolj za meso in slaba mlekarica. Jaz imam doma srnaste in sanske in povem, da ima sanska največ mleka. Zmerom ima kak deci več kot ostale. Sedaj bo v kratkem imela še druga sanska kozlička in pričakujem, da bo dobra mlekarica. Sem si 3 kozice pustil od "ta bolših" mlekaric. Tako, da če boš kupoval za mleko NUJNO kupi SANSKO, samo mlado in čvrsto.
Upam, da bodo v kratkem kozlički.
Sem pa ta teden poizkusil naresti sir na nov način pa mi nikakor ne potegne. Sem tako poizkusil, kot so mi rekli na kmetiji, kjer delajo sir za prodajo (karmen, ti veš kje, ker si kupila sir v Podlipi od njih) in sedela brez prekuhavanja mleka in daš vanj sirilo. Vglavnem je še vedno najbolši, če je prekuhan. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
KARMEN Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.07. 2008, 09:48 Prispevkov: 326
|
Objavljeno: 29 Dec 2009 13:46 Naslov sporočila: |
|
|
jaz ga nisem nikoli prekuhavala, le segrela na 31 stopinj. meni je bil tisti mladi čudovit. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
igor Vajenec
Pridružen/-a: 09.11. 2009, 09:52 Prispevkov: 28 Kraj: LJ-OKOLICA
|
Objavljeno: 29 Dec 2009 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
Vidim, da je popoln nesporazum! Jaz sem kuplil srnasto kozo za mleko, bursko bi pa kupil zaradi kozličkov, vendar sem včeraj bral vaše debate po forumih, da če srnasto pasmo pariš z burskim kozlom, so mladiči prav tako večji in hitreje rastejo. Tako, da moram še mal premislit, bi pa prosil tudi za kakšen nasvet ,za katero naj se odločim. Ja Karmen pa tudi to sem zasledil, da so burske koze zelo mirnega značaja, ta ki jo imam sedaj je pa živa,da je kaj . pa še rožičke ima, ki postajajo čedalje bolj nevarni. Edino to pa je pri njej, da izredno veliko poje in to vse po vrsti. Ko sem ji dal monil tablete, mi je veterinar rekel da jih ne bo marala in da naj ji porinem tablete v žrelo, pa sem jih dal samo na dlan, pa je sama pojedla, ker sploh ni registrirala kaj je , ker so po navadi na dlani priboljški. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
KARMEN Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.07. 2008, 09:48 Prispevkov: 326
|
Objavljeno: 29 Dec 2009 14:59 Naslov sporočila: |
|
|
Vzemi še eno sansko in pari jih z burskim kozlom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gošavc™ Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 07.02. 2006, 21:09 Prispevkov: 351
|
Objavljeno: 29 Dec 2009 15:23 Naslov sporočila: |
|
|
KARMEN je napisal/a: | jaz ga nisem nikoli prekuhavala, le segrela na 31 stopinj. meni je bil tisti mladi čudovit. |
No pri tem se pa nič ne segreje.
Jaz ga segrevam na 70 stopinj in je odličen sir. Ko ga dam na mizo, ko imamo obiske ga takoj zmanjka. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
KARMEN Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.07. 2008, 09:48 Prispevkov: 326
|
Objavljeno: 29 Dec 2009 19:21 Naslov sporočila: |
|
|
Ali ga tudi siriš na 70 stopinj, ali ga prej delno ohladiš??? Če ga oni nič ne segrevajo, ga sirijo direktno pomolženega, ali ga sirijo iz hladilnika? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gošavc™ Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 07.02. 2006, 21:09 Prispevkov: 351
|
Objavljeno: 29 Dec 2009 20:06 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ga sirim pri tej temparaturi potem pa ohlajam.
Oni ga pa takoj po molži sirijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|