Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
junc Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 05.02. 2012, 22:11 Prispevkov: 724
|
Objavljeno: 01 Mar 2017 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa eno, belo šarolejko tudi tam nekje. Pa da vidmo barvo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kastelic999222 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 01.04. 2008, 12:22 Prispevkov: 2059 Kraj: Spodnja gorenjska
|
Objavljeno: 10 Mar 2017 16:43 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima pod kaj se v registrer vpiše? Bo čez cca 2 mesca, pa v registru wagyua ni .. bomo vidl kaj bo vn padl 😁 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
robinzon Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 14.11. 2009, 19:20 Prispevkov: 841 Kraj: Bloke
|
Objavljeno: 11 Mar 2017 07:55 Naslov sporočila: |
|
|
Šifra Pasma - opis
BZD Bazadaise
BIV Bivol
RJ Rjava
LS Lisasta
ČB Črno-bela
MB Montbeliard
CK Cika
NN neznano
LIM Limuzin (Limousine)
CHA Šarole (Charolais)
BBP Belgijska belo-plava
BAQ Blonde d'Aquintaine
GLW Galoway
RH Rdeči Holštajn (Red Holstein)
PIE Piemontese
AAG Aberdeen-Angus
HLA Highland (Višinsko škotsko govedo)
PZB Pritlikavi zebu
KS Kraška sivka (Slovensko rjavo govedo)
HEF Hereford
RAG Rdeči Angus
RW Meuse-Rhine-Yssel (MRY)
PZ Pincgau
AL Siva tirolska
GAG Nemški Angus
ML mlečna pasma
MES mesna pasma
SAL Salers
JE Džersi
AY Ayrshire
GS Madžarsko podolsko govedo
LCR Lincoln Red
GV Nemško svetlo govedo(German Yellow)
DR Dexter
GCN Gasconne
PDL Podolsko govedo
BR Blaarkop rood
JAK Tibetansko govedo (Jak)
CNN Kianina (Chianina)
MCG Markidžana
NO Normande
KB Kärntner Blondveih
IGO Istrsko govedo
WGE Wagyu
Tole je izpis iz volosa. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
b-pod1 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2016, 19:06 Prispevkov: 1320
|
Objavljeno: 11 Mar 2017 08:08 Naslov sporočila: |
|
|
A to je eno govedo, ki ima zelo mastno meso? Za kaj pa je to dobro? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
junc Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 05.02. 2012, 22:11 Prispevkov: 724
|
Objavljeno: 11 Mar 2017 09:30 Naslov sporočila: |
|
|
Kotlete na žaru,pečenke pa podobno reč. Bolj je point da je maščoba med mišicami. Ne rabiš marinirat prej mesa za žar recimo. Sicer navadno pusto govejo meso se sicer rado sprevrže v “žaganje“. Naj bi pa meso imelo nekje optimalno marmoriranost okrog 30ga meseca. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
junc Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 05.02. 2012, 22:11 Prispevkov: 724
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
hanzi11 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 16.07. 2008, 05:20 Prispevkov: 841 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 10 Maj 2017 04:05 Naslov sporočila: |
|
|
So tudi ostali kosi mesa užitni tudi za kaj drugega kot za žar?
Dobil sem namig da bi lahko bili drugi kosi mesa (rebra, vrat, pleče...) Tako mastni da so "neuporabni" za kakšno juho ali podobno.
Pri klasični govedi lahko.loj odstranis, tukaj pa?
Se enkrat, to sem slišal od nekoga za katerega ne.morem ravno trditi da je nek poznavalec "podobnih" eksotičnih pasem.
Ampak, če lahko dejansko prodaš (ko dobiš kupca )samo tistih 20% teže mesa zivali ki je v hrbtu potem...?! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
junc Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 05.02. 2012, 22:11 Prispevkov: 724
|
Objavljeno: 10 Maj 2017 06:52 Naslov sporočila: |
|
|
Živeli pa videli. Govedina že itak ni najlažja za pripravo in ima svoje trike. Bo pa treba naštudirati tudi razrez in pripravo. Ampak to je še čas. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
los Vajenec
Pridružen/-a: 06.04. 2009, 18:58 Prispevkov: 39
|
Objavljeno: 04 Jun 2017 20:44 Naslov sporočila: |
|
|
bikec japonček prišel na svet
wagyu da vidmo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kastelic999222 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 01.04. 2008, 12:22 Prispevkov: 2059 Kraj: Spodnja gorenjska
|
Objavljeno: 04 Jun 2017 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
Telička čb/wagyu zdj stara kakšne 3 tedne, vesela, razigrana, bomo vidl kaj bo 😃 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|