Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Njoko11111 Kmetovalec
Pridružen/-a: 16.02. 2013, 13:08 Prispevkov: 56
|
Objavljeno: 09 Jan 2017 21:06 Naslov sporočila: Odgovor! |
|
|
Ga ni čez vipavska vina! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gospod Traktorist
Pridružen/-a: 07.12. 2009, 13:07 Prispevkov: 137
|
Objavljeno: 10 Jan 2017 06:37 Naslov sporočila: |
|
|
matko92 je napisal/a: | Mislim, da si narobe izbral ciljno publiko, saj na gorenjskem večinoma ne pijemo dolenjske kislice, pa četudi ima diamantno priznanje, kislica je pač kislica.. Pa brez zamere. |
Saj ti ne zamerim, ampak to kar si ti zdaj napisal je tipično mnenje nekoga, ki se na vina ne spozna.
Kakšna kislica? Veliko več kisline od cvička imajo mnoga druga vina, npr renski rizling, ki velja za kralja belih vin. Pa boš tudi za renca rekel, da je kislica? Tudi teran in refošk imata po navadi enako ali celo več več kisline od cvička, najmanj 7 g/1, le da jo ti ne čutiš, ker sta ta dva vina trpka. Ampak vse to je stvar okusa in je od človeka do človeka odvisna, kaj ima kdo raje, zato se o okusih ne debatira, še manj pa kritizira. Če nekomu pašejo bolj blaga harmonična vina, z več vinske kisline, ali z več mlečne kisline, z manj alkohola....to je pač njemu všeč. Tebi pač ni. Meni npr Janževec tudi ne sede, ampak zato ne rečem, da je janževec zanič. Nekateri ga imajo radi.
Dejstvo je, da cviček kritizirajo samo tisti, ki se na vina ne razumejo. Seveda je cviček lahko tudi ciknjen/ pokvarjen, ampak ciknjeno je lahko prav vsako vino, ne samo cviček. Od tebe pa je odvisno, ali boš ti to "bolezen" sploh zaznal. Če si ti kdaj pil pokvarjen oziroma ciknjen cviček, za to ni kriv cviček kot tak, za to je kriv salb kletar, oziroma tisti, ki je ta cviček napačno hranil, slabo negoval in slabo pridelal.
Nazadnje urejal/a gospod 10 Jan 2017 07:27; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gospod Traktorist
Pridružen/-a: 07.12. 2009, 13:07 Prispevkov: 137
|
Objavljeno: 10 Jan 2017 06:49 Naslov sporočila: |
|
|
robinzon je napisal/a: | Gorenci popijejo vse kar je zastonj!
Vino je poleg kakega likerja, edina alkoholna pijača ki jo jaz pijem. Ne pijem pa kr vsakega vina, ampak le dobra. Tudi cviček je lahko dober.
Nič nisi napisal kje si dobil medalje! Na neki ugledni ocenjevalni prireditvi ali na vaški veselici?
Če hočeš prodajat vino in te vinogradništvo veseli, dvigni raven za stopnjo ali dve, pa bo šlo. Poceni vina je dovolj. Razen za veselice in pijanske žurke ga skoraj nihče noče. Meni osebno se vino v flaškonih na hektolitre gabi in raje posežem po butični, sicer dražji, pa vendar boljši izbiri. Sej zase živiš in pravijo, da kar zase zapraviš ni stran vržen denar. |
Mislim, ej, kako naj dvignem raven za stopnjo ali dve, če pa so moja vina že zdaj v špici? Kako veš, da je treba mojemu vinu dvignit raven za stopnjo ali dve, če pa ti mojega vina sploh poizkusil nisi? Moja vina so ocenjevali isti preizkuševalci kot ga ocenjujejo na ostalih slovenskih društvenih ocenjevanjih. Tudi na cvičkeriji so moja vina bila v vrhu.
Če ti, raje piješ, kot praviš nekakšna butična, morda sladka, polsladka, polsuha....in ne vem kakšna še druga vina, to ne pomeni da so ostala vina zanič. Jaz pač prisegam na suha vina. Ampak za to ne trdim da so npr polsuha ali polsladka vina zanič. Eni jih pač imajo/te radi. Bog vam jih požegnaj.
Ah saj nima smisla, kot kaže sem dregnil v same težke "poznavalce" vin.
Sem probal, ker sem pač prijavljen na ta forum in sem mislil, da kmečki fantje ob delu in mesu morda radi spijejo kozarček dobrega pitkega vina, Sem se pač zmotil. Nič hudega.
Bom poizkusil drugje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lamborghini sprint V.I.P
Pridružen/-a: 28.04. 2006, 14:36 Prispevkov: 494 Kraj: LJ.
|
Objavljeno: 10 Jan 2017 07:37 Naslov sporočila: |
|
|
Gospod. Oprosti, vendar si objavil oglas za vino in ti bo verjetno od tukaj gor tudi kakšen ga kupil. Lepo da obrazložiž določene stvari, vendar se mi zdi da si nekako užaljen, ker so nekateri rekli da je cviček kisel. Mogoče malo preveč agresivnosti zaznati pri tvojih komentarih ki niso v skladu z tvojimi pričakovanji. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gospod Traktorist
Pridružen/-a: 07.12. 2009, 13:07 Prispevkov: 137
|
Objavljeno: 10 Jan 2017 08:38 Naslov sporočila: |
|
|
lamborghini sprint je napisal/a: | Gospod. Oprosti, vendar si objavil oglas za vino in ti bo verjetno od tukaj gor tudi kakšen ga kupil. Lepo da obrazložiž določene stvari, vendar se mi zdi da si nekako užaljen, ker so nekateri rekli da je cviček kisel. Mogoče malo preveč agresivnosti zaznati pri tvojih komentarih ki niso v skladu z tvojimi pričakovanji. |
Ni rekel, da je cviček kisel, ampak je rekel da je kislica. Torej zaničevlno, norčevanje.
Saj nima veze.
Saj sem pjuvanje po cvičku nekako pričakoval. Ravno za to pa je cviček tako popularen, ker ga določeni zavistneži tako zaničujejo.
Lepo pozdrdavljeni vsi skupaj in želim vam na zdravje, pa magari ob malinovcu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
robinzon Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 14.11. 2009, 19:20 Prispevkov: 841 Kraj: Bloke
|
Objavljeno: 10 Jan 2017 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Da vino prodajaš na nivoju ni odvisno le od kvalitete. Vse "poznane" kleti tudi nimajo ne vem kako dobrih vin. Uspel jim je dober pr in marketing.
Nisem rekel da imaš zanič vino, če sam trdiš da je priznano in ima medaljo, ti pač verjamem. Cviček čedalje bolj pridobiva na veljavi, to ti je v veliko pomoč.
Ampa če boš obdeloval deset ha vinograda in potem dobro vino poceni prodajal za veselice in cenene gostilne, ne boš imel nič od tega. No, imel boš bolečine v križu. Tud to je nekaj.
Vino moraš lično zapakirat, narest reklamo, ogled urejene kleti, degustacije...
Meni lahko poceni prodaš 50 litrov dobrega vina, pa ga ne maram, ker se ga bom po dveh litrih naveličal.
Raje imam v manjših steklenicah, ker če kupim 50 buteljk na leto težko da bodo dve enake. Pač rad probam nove okuse, ker potem iščeš hrano katera paše k tem vinu. Ampak to so že gurmanski užitki....
Recimo da je to tako kot prodaja drv. Od celega šleperja bukovne boš imel par sto eur. Če drva zdrobiš v maloprodajo po meter ali dva in jih dostavljaš po mestih kjer je denarja dovolj in imajo čisto druge želje, boš dobil za isto količino petkrat več.
Ne bit užaljen, če se ne spoznamo na vina. Smo pač kmetje kot si rekel in se borimo z prodajo svojih izdelkov po svoje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
BOŠTJAN Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 14.02. 2012, 19:54 Prispevkov: 1067 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: 10 Jan 2017 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
Nekomu je cviček všeč, drugemu pač ni.
Težko je pričakovati da se bo nekdo peljal 100 ali 200 km po vino na podlagi internetnega oglasa, sploh pa pri Gorencih, ki se jih drži določen sloves . Sedaj si komaj pričel z (resno) prodajo in je kar realno za pričakovat negativne (in žaljive) odzive.
Zadovoljne in redne stranke pa bo prinesel čas, saj tudi vinotoči in podobni niso zrasli kar čez noč.
lp, Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Simeon Kmetovalec
Pridružen/-a: 25.11. 2016, 15:27 Prispevkov: 66 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: 10 Jan 2017 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
Oglašuj na bolha.com
Če ponudiš dostavo, se vse proda, največ v Ljubljano. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gospod Traktorist
Pridružen/-a: 07.12. 2009, 13:07 Prispevkov: 137
|
Objavljeno: 10 Jan 2017 11:05 Naslov sporočila: |
|
|
robinzon je napisal/a: | Da vino prodajaš na nivoju ni odvisno le od kvalitete. Vse "poznane" kleti tudi nimajo ne vem kako dobrih vin. Uspel jim je dober pr in marketing.
Nisem rekel da imaš zanič vino, če sam trdiš da je priznano in ima medaljo, ti pač verjamem. Cviček čedalje bolj pridobiva na veljavi, to ti je v veliko pomoč.
Ampa če boš obdeloval deset ha vinograda in potem dobro vino poceni prodajal za veselice in cenene gostilne, ne boš imel nič od tega. No, imel boš bolečine v križu. Tud to je nekaj.
Vino moraš lično zapakirat, narest reklamo, ogled urejene kleti, degustacije...
Meni lahko poceni prodaš 50 litrov dobrega vina, pa ga ne maram, ker se ga bom po dveh litrih naveličal.
Raje imam v manjših steklenicah, ker če kupim 50 buteljk na leto težko da bodo dve enake. Pač rad probam nove okuse, ker potem iščeš hrano katera paše k tem vinu. Ampak to so že gurmanski užitki....
Recimo da je to tako kot prodaja drv. Od celega šleperja bukovne boš imel par sto eur. Če drva zdrobiš v maloprodajo po meter ali dva in jih dostavljaš po mestih kjer je denarja dovolj in imajo čisto druge želje, boš dobil za isto količino petkrat več.
Ne bit užaljen, če se ne spoznamo na vina. Smo pač kmetje kot si rekel in se borimo z prodajo svojih izdelkov po svoje. |
Ne vem no........
Vi pač mislite, da se moram jaz z vinarstvom ukvarjati strogo profesionalno in količinsko na veliko. Jaz pa tega nočem. Pač hočem prodat nekaj malega vina, ki sem ga skrbno in z ljubeznijo pridelal. Kot bi recimo nekdo od vas hotel prodat nekaj metrov suhih drv, ki jih je skrbno napravil. Kaj je s tem narobe?
Jaz trdim celo drugače. Moje vino oziroma vino, ki ga pridelajo "manjši" vinogradniki, je po večini dosti boljše, kot vino iz nekih velikih vinskih kleti, kjer se grozdje malodane trga z mašino. Pri moji trgatvi in trgatvi manjših vinogradnikov, se dejansko vsak grozd posebej vzame v roko, se ga pregleda, se mu odstrani poškodovane ali nagnite jagode...in šele potem se odtrgan grozd položi v posodo od koder gre potem v mlin in nadaljno predelavo.
Vina iz velikih vinogradniških plantaž nikakor ne morejo biti tako dobra, ker enostavno se veliki količini grozdja obiralec grozdja ne more tako podrobno in natančno posvetit. Nihče ne more trdit, da to ni res. In ker se po plantažah trgatve vršijo masovno in posledično manj natančno, se v taka vina potem dodaja vsakovrstna kemija.
Jaz pa tega nočem. Pridelujem malo vina, ampak se mu ravno zaradi tega, ker ga je malo, lahko bolje posvetim in ga lahko bolje negujem in to z kar najmanj kemije, s katero bi odpravljal napake. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gospod Traktorist
Pridružen/-a: 07.12. 2009, 13:07 Prispevkov: 137
|
Objavljeno: 10 Jan 2017 11:10 Naslov sporočila: |
|
|
Simeon je napisal/a: | Oglašuj na bolha.com
Če ponudiš dostavo, se vse proda, največ v Ljubljano. |
Saj bom tudi tam probal.
Jaz sem pač probal, če bi kdo morda hotel kupit samo žametno črnino, ker cvička, v katerem je, kot veste, pretežno žametna črnina, še ni. Cviček se bo delal konec meseca, oziroma, ko bodo vremenski pogoji za to.
Ocenjavanja vin pa se bodo začela konec februarja oziroma v začetku marca in bom šele takrat lahko povedal kako bo ocenjeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|