Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




Švercerji kmetijske mehanizacije
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 12, 13, 14  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale teme
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

steyrleon
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27
Prispevkov: 1734

PrispevekObjavljeno: 26 Dec 2016 21:45    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Mi smo letos kupovali avto za naju s bratom, smo prevozili kar nekaj kilometrov v okolici, pogledat smo šli enega v Slo. Bistrico, pa potem celo razdaljo nazaj gledali po avtohišah če je kaj pametnega. Na koncu kupili avto v Škofji Loki, doma smo iz okolice Žalca, približno 90 kilometrov v eni smeri je od nas pa do tja, pa potem še naslednji dan iskat avto. Slabih 360km smo zgolj za nek avto, marsikomu bi bilo odveč, ampak za denar, ki ga imaš na voljo želiš dobiti tudi stvar, ki ti bo odgovarjala. Če se pelješ v nedeljo po kosilo malo okoli tudi narediš nekaj kilometrov pa ni nobenemu hudo ko porabljaš bencin.

Tudi ko smo kupovali pajka, se je pri enem zraven vmešala prodajalčeva 80 let stara mama. Pa ravno ko se začneš pogovarjat okoli cene, začne ta gospa pribijat "ne dat evra ceneje". Že tak sva pogoltnila, da vse ni bilo ravno tako kot po telefonu, tudi tisto, da je želel imeti široka kolesa na pajku in je zato raje kupil drugega mi ni šlo v račun. Po dveh minutah pribijanja njegove mame sva se samo obrnila in odšla, čeprav sva bila zelo zainteresirana, ker nama je bil dokaj blizu. Da pa možak star okoli 50 let nebi zmogel prodati enega pajka je pa tudi za lase privlečena. Tistega, ki smo ga potem kupili pa je prodajalec lepo razložil kaj je porihtal na njem, lepo v miru brez neke ihte.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

nhdf
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 05.12. 2011, 19:59
Prispevkov: 1688
Kraj: Vipauska Dolina

PrispevekObjavljeno: 27 Dec 2016 09:12    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Znanec je kupoval balirko.Kliče prodajalca,kako je ohranjena,on reče še pred nekaj urami smo delali s njo.Pride on k prodajalcu in tam vidi,kako režejo robido,da bi prišli do nje.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

reider
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.10. 2010, 19:48
Prispevkov: 1505
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: 22 Mar 2018 21:02    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


No nekje sem zgodbo že napisal, pa ne vem v katero temo. Morda se kdo nasmeji. No nekje 2002 leta smo iskali traktor. Štartal sem pri 40 konjskem Pasqualiju, al nekaj podobnega. Preden sem pogledal oglasnik in postoril vse doma, da bi lahko odrinil od doma, pokličem, pa trdili da ga že nekdo baše. Kličem drugega šeftarja. Spomnim se, da bil Klas Sl. konjice. Imel za prodati Torpedo 55tx. Tudi tega ravno danes nakladamo za strnko pravi. Imamo pa še enega Same 35, če vam ustreza. Grem gledati z kolegom, pa bil traktor razmontiran, za barvanje. KEr se mi podatek prodajalca ni ujemal z tablico, ki sem jo nekje pol le našel na šasiji, pa videti je bil kar zdelan, sem se obrnil, da oddidem, pa mi prodajalec ponudi znižano ceno, če uzameme brez kabine. Pa sem odklonil.
No usoda me pol peljala do prodajalca v Horjulsko hribovje. Sam pa sem iz Lenarta. Prodajalec se je ukvarjal z prodajo starih strojev in novih, staro za staro, ali staro za novo. V račun je jemal stare traktorje in bil posrednik uvoznika za Carraro. TAkega še pa nisem srečal, da bi imel tako gdo kosmate uhe. Sicer je bil mirnih živcev, čeravno sva s kolegom bila malce že tečna, saj traktor mel nakladalnik, ki ga midva nisva hotela doplačati. Želela sva, da proda le traktor Zetor 5245. Trdil je, da bo prodal vse skup. PA sva ponudila, da sama odvijema stroj, da ne rabi on. Tut ne. Trdil je, da naj mi to pol prodajamo in da to razliko v ceni, si pa ja bomo še kje sposodili...Na koncu sma popustila midva in se zmenili za ceno in testno vožnjo, čeravno bilo malo že v mraku. Posel smo pa sklepali ob demonskem drenju njegovega nadobudneža. Confused Saj bil prav on še ta dan kindra zanj. No kolega bil vajen voziti to zadevo, pa sprobaval, a bil vajen na 72-ko. Trdil je, da je videti vse vredu delujoče le zavore so sumljive, a se dajo porihtati. Menjalnik je škrtal, pa mu ni bilo jasno zakaj, saj ni vedel, da ta majhen ni sinhroniziran na4 in 5 brzini. A mi svetoval vseeno, naj uzamem. Pogledava tudi kiler. Vse čista voda. Pogledamo ure in ukažemo, da traktor prodan in naj ne dela več nič. Pridemo po njega, pa le zahec pogledam ure. Bilo preko 5 ur dela narejenga. Sem mu rekel, če se ne spomni dogovora, pa rekel, da ga sosed na kolenih proso, če lahko baše šoder z njim. Confused A to še ni vse. Papire bo poslal po pošti pravi. Mi naložimo in še balirko zraven, ker kolega pa mu kupil balirko istočasno. Pridem domov in skor poderem koruznik za štalo, ko bremze niso nič prijele, mati pa se reši z odskokom. Gledam v kiler ponovno, v njem polno olja. Prašič je izlil pred našim ogledom vodo umazano in nalil čiste. Pride dokument, ki pa itak ni bil za registrirati, saj bila le kupoprodajna, in sreči se sprostil zakon, da sem ga lahko prijavil in registriral.
Klical sem tut prejšnjega lastnika, če še ima blatnike za Zetor in zakaj ga kaj prodal. Pa rekel, da imel še 560 IMT in večjega MF-a 110, žal pa so moje blatnike odpeljali cigani za staro železo. Bil mu je prešvoh. Škoda, da ga še nisem uprašal o drugih podatkih(ure in okvara tesnila glave). Laughing

Zelo podobne zadeve pa so bile še z enim barabunom nad Šentjurjem pri Celju- Sveti štefan, ko kupoval majhen vinogradniški traktor. TA je pa prebrisan in laže, kot pes teče. Kar 2 traktorčka naenkrat je štrihal in na silo zmetal skup. Aro sem mu dal majhno, češ da sem resen, a mu rekel,da se bo stroj pred nalaganjem ponovno pregledal, ker je sedaj tema, če se strinja. Cena sicer drži ta, ampak biti more izpraven. Ko pridem podnevi in ga hočemo naložit, skoraj podnevi pri 20 stopinjah ni vžgal in dimil kot nor. Imel pa je moč. Šofer autovleke rekel, kaj ste te zaarali tak stroj zadnjič. Pa še olje teče, da kar po prikolici teče, ko smo ga vezali. Ja rekel sem da bila tema in da smo dogovorjeni za ogled pred nalaganjem. Smo rekli ,da stroj ni ok in ga ne bomo imeli. Stric pa rekel, ja gnarja od are pa ne dam. Pa sma se s šoferjem razpizdila, da napizduje. Ko postala galama, se je iz bajte takoj vsulo 4 pobov žlahtnikov od njega. Dogovrili smo se, za dodaten popust, da sami saniramo napako, čeravno vedeli, da ne bo pokrilo niti pol stroška. No zadeva se popravljala in imel ga 2 leti in ker ni bilo želenega rezultata od stroja, ga prodal naprej, sicer brez grozne izgube, več šlo živcev, kot česa drugega.
Pač moja zgodba, da forum zanimivejši.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

carlos
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 13.04. 2010, 14:07
Prispevkov: 48

PrispevekObjavljeno: 23 Mar 2018 10:06    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Kako je pa prišel skozi prijatelj, ki je kupil balirko?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

reider
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.10. 2010, 19:48
Prispevkov: 1505
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: 23 Mar 2018 20:35    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Hehehe. Prav imaš, zgodba se tam zgoraj še daleč ne konča. Oboje smo naložili na tovornjak naenkrat, kolega pa potem nič kaj ni imel problemov z omenjeno balirko, razen počile so podajalne vilice iz aluminija, in morem reči, da preša delala kockave bale, kot jih še nisem videl(preša NH). Le potem se je je čez kake 2 leti naveličal, pa prodajal takrat ko kupoval jaz. A hotel met mal več dnarja, kot bil jaz pripravljen dati, čeravno sva prišla do sklepa, da veva kakšna je in se ne morem usekati ob nakupu. Prešo proda kupcu in ta mu izroči denar. Kolega prešteje in gre vsak na svojo stran. Doma kolega prešteje denar ponovno in manjka 200EUR!. Torej 2 sta štela in se usekala za 200 eur ob trgovanju.!.Da mera polna čez nekaj časa kupec poklice kolega nazaj in upraša, kaj mu te prodal za eno zadevo, če pa mi je pri prvem večjem baliranju raztrgalo ohišje reduktorja?? Shocked Koelga mu pa odvrnil, da do konca šla brezhibno, vi ste mi pa prešteli 200eur dnarja na roko premalo!.
ZAnimivo to, da pa kolegu balirka šla do konca brez problemov, saj vem, da če bi že kupcu lagal, meni ziher ne bi.

No koelga mel prevoz preše zastonj, ker prevoz plačal jaz zarad traktorja, mi je pa zato popravil zavore na traktorju in zrihtal u firmi dober popust. drug kolega pa za pico zrihtal tesnilo glave. A vseeno, zgodba za popizditi pri traktorju z 1220 urami in starostjo 12 let. Pač zgleda mel ga kmet ki hotel z njim nekaj narest, a to je pač traktorček za hobi kmetovanje. Saj sam priznal, da mu bil premajhen. Pa šle bremze in dihtenga glave.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

hanzi11
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 16.07. 2008, 05:20
Prispevkov: 841
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2018 07:48    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Pri 1220 urah so fuc bremze, tesnilo glave, ....? Po moznosti se zlizane gume pa ze tiste je vec prvovgradnja.
Najbrz so kaksno uro s stevca ur zbrisal.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

iwanho
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 06.12. 2011, 19:28
Prispevkov: 375

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2018 09:29    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


reider je napisal/a:


Zelo podobne zadeve pa so bile še z enim barabunom nad Šentjurjem pri Celju- Sveti štefan, ko kupoval majhen vinogradniški traktor.


Jaz tudi imam izkušnjo pri Sv. Štefanu. Oglašen je bil Landini mistral 40. Zmenila sva se da se najdemo pri osnovni šoli ki je približno 2 km prej njegve hiše če se gre iz smeri Šmarje pri Jelšah. Mi smo prišli v napovedanem času, njega pa ni. Čez kratek čas ga pokličem. Pravi da je v Šmarju in da pride čez kakšne pol ure. Pa ni prišel. ko sem spe pokical, pravi da je na poti proti šoli. Res je za 10 min prišel, samo ne od strani Šmarja, ampak od doma. Traktorček je bil kar v redu za videti, preizkusili pa smo samo to kaj je bilo možno pred garažo. Obljubil je da bo traktorček pripeljal meni na Hrvaško na avto prikolici.

Ko se za ta den imel v planu še nekaj obiskov, je dogovorjeno da se oglasim naslednji dan.
Ko sem vse prespal, sem odločil da ne kupim ta traktor. Največ je na odločbo vplivalo da je bil neresen, se ni držal dogovora kje in gdaj se najdemo, potem pa je rekel da je v Šarju, a prišel pa z nasprotne strani.

Mogoče bi imel podobne probleme kot Reidur, ali pa ne. Tega ne bom nikoli zvedel.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

reider
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.10. 2010, 19:48
Prispevkov: 1505
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2018 19:46    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Hanzi, lahko uničiš vrjemi, komot u teh urah, pa ne rabiš niti kaj dosti se truditi.
Ure pa so bile kar realne, glede na Zetorje pri ostalih lastnikih tod okol mene, po ohranjenosti in višini gum, saj mel prve prednje in še to polovico strošene. Glede na diagonalne barumke in gori še čelni nakladalnik, bi rekel, da je kar realno. Pa še kar dosti drugih dejavnikov mi potrjevalo realnost ur.

Ivanhu, tam je več preprodajalcev okoli Celja sem slišal.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

nutrimedo
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 12.06. 2011, 10:22
Prispevkov: 1376
Kraj: TRŽIČ

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2018 21:47    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=12982689&show=2

Že v oglasu se je zlagal, ko se dobro vidi, da je platišča pobarval. Gume skoraj brez profila pa odlično ohranjen. Pa 1 delovno uro je naredil. Pa kdo sploh kupuje pri takih tičih?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

john
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 15.05. 2008, 20:20
Prispevkov: 538
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2018 22:14    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Pri njem sem jaz kupil pred slabimi tremi leti in lahko rečem da sem do sedaj zelo zadovoljen. Vse kaj sma se dogovorila je potem tudi držalo, zato nimam slabih izkušenj z njim

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale teme Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 8 od 14

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.