Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kodmuse Vajenec
Pridružen/-a: 26.10. 2015, 16:21 Prispevkov: 2
|
Objavljeno: 26 Okt 2015 16:33 Naslov sporočila: Dimljenje klobas |
|
|
V bližnji prihodnosti imam namen izdelati nekaj klobas in salam, bolj tako za gušt pa me zanima ali obstaja kdo v SLO, ki bi bil pripravljen klobase dati v dim in jih potem posušiti. Sodelavec je rekel, da so v njegovih koncih določeni to počeli in od tega nekaj zaslužili, da pa danes to ni več praksa. No če kdo pozna koga ali je sam pripravljen proti plačilu to narediti naj se prosim javi.
Hvala in lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
seba993 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 24.04. 2012, 16:44 Prispevkov: 949 Kraj: Bizeljsko
|
Objavljeno: 26 Okt 2015 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
Če si mao bolj ustvarjalen si lahko dimnico/sušilnico sam nardiš doma. Drugače pa pojdi k kakem kmetu ki doma suši. Mi smo učasih nosli v vaško dimnico zdaj pa dimimo v svoji. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kristijan Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 04.11. 2006, 20:20 Prispevkov: 1040 Kraj: Brda
|
Objavljeno: 27 Okt 2015 11:30 Naslov sporočila: Re: Dimljenje klobas |
|
|
kodmuse je napisal/a: | V bližnji prihodnosti imam namen izdelati nekaj klobas in salam, bolj tako za gušt pa me zanima ali obstaja kdo v SLO, ki bi bil pripravljen klobase dati v dim in jih potem posušiti. Sodelavec je rekel, da so v njegovih koncih določeni to počeli in od tega nekaj zaslužili, da pa danes to ni več praksa. No če kdo pozna koga ali je sam pripravljen proti plačilu to narediti naj se prosim javi.
Hvala in lp. |
z veseljem bi ti to naredil, ampak me samo ena stvar ovira: ne vem, kako boš ti salame in klobase delal ( kake začimbe) in pa seveda, kaka bo surovina. če boš kupil ali rediš prašiča, ki je pravilno krmljen, je ok, če greš iskat kakega polletnega pa pozabi..velikokrat se take stvari skazijo...to je zelo rizično opravilo, saj se zaradi surovine lahko pokvari, pa čeprav imaš idealne pogoje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
amg skupina Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 12.12. 2012, 09:57 Prispevkov: 1925 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 27 Okt 2015 20:04 Naslov sporočila: Re: Dimljenje klobas |
|
|
kristijan je napisal/a: | če boš kupil ali rediš prašiča, ki je pravilno krmljen, je ok, če greš iskat kakega polletnega pa pozabi..velikokrat se take stvari skazijo...to je zelo rizično opravilo, saj se zaradi surovine lahko pokvari, pa čeprav imaš idealne pogoje. |
To pa lahko potrdim iz prakse.
Pred leti sem skupaj z očetom delal salame. Vsak svoje meso - maso, on je imel domačega prašiča (kuhanje, alfa ......) ter govedino od sorodnika (ki zelo pazi kaj da v jasli). Jaz vse iz Tuša, Mercatorja.
Delali smo isti dan, po istem receptu (tehtali, nič ni šlo noter "od oka"). Dimilo in sušilo se je skupaj.
Ko pa je bila stvar zrela za konzumiranje pa šok. Ne moreš verjeti, kako "zanič" okus so imele moje proti očetovim, že barva je bila čisto drugačna....... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|