Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jales Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 26.08. 2012, 08:17 Prispevkov: 549 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: 25 Apr 2015 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj res ni nobeden prebral moje priloge? Če je sluzast je previsoka temperatura. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gazda09 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 16.10. 2009, 16:59 Prispevkov: 520 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: 25 Apr 2015 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
Nazadnje urejal/a gazda09 25 Apr 2015 21:19; skupaj popravljeno 1 krat
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
jales Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 26.08. 2012, 08:17 Prispevkov: 549 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: 25 Apr 2015 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
Vi ne delate domači jogurt, ampak delate jogurt malo po domače. Če mene vprašaš se je pri teh stvareh treba držati reda in v roke prijeti tudi termometer, ali sem pa samo jaz tak.... recept je znan, ne veme zakaj bi sedaj grel npr na 50, če ti tam piše do 45... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gazda09 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 16.10. 2009, 16:59 Prispevkov: 520 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: 25 Apr 2015 21:20 Naslov sporočila: |
|
|
Po domače ja, ker ni za prodajo, zdaj komaj 2 tedna, ga delam. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
strojnik Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 10.02. 2009, 16:30 Prispevkov: 1472 Kraj: lj
|
Objavljeno: 25 Apr 2015 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
Sej se "nardi" tudi pri 50°C... Tisto so sesirile druge bakterije, ker jogurtove (mislim da so 3 vrste) nad 45 bolj kot ne stagnirajo. Zato se nardi bolj sluzavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tokemarnc Traktorist
Pridružen/-a: 31.08. 2014, 07:35 Prispevkov: 187 Kraj: Tržišče
|
Objavljeno: 27 Apr 2015 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
Potem mi pa prosim povej kako naj v pečici, ki ima skalo od 50°C pa do 250°C s korakom po 10°C nastavim na 45°C. Pa tudi ni nič sluzast, je zelo trd in kompakten. (Če obrnem kozarec na glavo ostane na istem mestu.
Vem, da je po navodilu 45°C ampak če ne gre pač poskusiš s tistim kar imaš. Drugače pa receptov je skoraj toliko kot je izdelovalcev. Glavno je, da uspe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jales Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 26.08. 2012, 08:17 Prispevkov: 549 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: 27 Apr 2015 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
@tokemarnc
zamenjaš termostat pa si zmagal. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tokemarnc Traktorist
Pridružen/-a: 31.08. 2014, 07:35 Prispevkov: 187 Kraj: Tržišče
|
Objavljeno: 27 Apr 2015 19:47 Naslov sporočila: |
|
|
Kar pa potegne za seboj še umerjanje, delanje nove skale...
Meni uspe na 50°C, je pa res, da pečico po slabi uri ugasnem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gazda09 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 16.10. 2009, 16:59 Prispevkov: 520 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: 06 Maj 2015 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
Problem rešil, mleko v steklenem kozarcu sem dal na pleh rora moral pa bi na leseno desko, zdaj jogurt ni več sluzast in je dober. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
steyrleon Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27 Prispevkov: 1740
|
Objavljeno: 29 Jul 2015 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
Imam željo naredit domač jogurt iz kozjega mleka.Prebral sem že @jales-ov post.Torej če uporabim liter mleka koliko jogurta je potrebno dodati?Bi bil od Zelenih dolin ok?Ter ko dodam cepivo koliko časa je potrebno mešati zadevo?
Hvala za pomoč |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|