Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
WeekEnd kmet Moderator & Izjava leta 2008
Pridružen/-a: 21.03. 2007, 16:49 Prispevkov: 2100 Kraj: Igland
|
Objavljeno: 19 Nov 2014 08:56 Naslov sporočila: |
|
|
Tolk jo ubijejo z Ureo, da neha rasti... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Daniel Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 05.02. 2006, 10:41 Prispevkov: 1392 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: 20 Nov 2014 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
Če bi imeli toliko prostora in traktorjev za tlačiti, bi jo morda tudi mi tako tlačili. Drugače pa moraš ujeti pravo zrelost, da ni presuha in v silosu moraš imeti nekaj pridnih, da ženejo grablje in vlečejo koruzno silažo zgoraj zmeraj bolj skupaj. Drugače pada ob strani dol in je potem težko kvalitetno zapreti silos. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Blazon Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 22.11. 2009, 10:51 Prispevkov: 944 Kraj: Okolica-LJ
|
Objavljeno: 20 Nov 2014 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas smo letos na ta princip tlačili od začetka, kasneje je bila gomila previsoka. Je zamudneje ampak je bolj kvalitetno potlačeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
logpop Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 23.03. 2010, 23:59 Prispevkov: 654 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: 25 Dec 2014 19:52 Naslov sporočila: |
|
|
Naša koruzna silaža je pa letos zelo mokra/kisla/slana. silirali smo takrat kot drugi, fao je tudi bil nekaj povprečnega, res pa da sploh še ni bilo mlečne črte v zrnjih ko smo posilirali. bila je sajena skupaj zato ni bilo mlečne črte (nič dušika, samo fosfor), na drugi njivi je bila črta, kjer je bilo sajeno bolj narazen. dal sem nekaj soli gor po priporočilu nekoga ko smo siliari menda ni to kaj škodilo.
sem probal dat v usta, okus je zelo slankasto kisel in moker, zanič ko hudič.
potem sem probal od enega drugega kmeta silažo, je suha in dober okus, da bi jo lahko tudi pojedel, medtem ko naše ne bi mogel.
koliko je to sploh varno fotrat? ne bi rad pokvaril živali. nočejo žret seveda. sosedom najbrž tudi ni za ponujat tega. Saj mrve imamo zadost letos, v prihodnje tudi ne mislimo več delat koruzne silaže. ne bi rad to kidal na trosilec ker je dost robe (8 trosilcev), saj tistih 300-400 eur kolikor je stalo bomo že preživel. drugo leto bom raj za ta dnar kupil k19 brikete, ker jih imajo zelo radi, pa še dela ni nobenga. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
secundus Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 30.07. 2011, 16:21 Prispevkov: 498 Kraj: gorenjska
|
Objavljeno: 25 Dec 2014 20:58 Naslov sporočila: |
|
|
ti najbolj veš kakšna je roba,
ampak jaz bi jo pokrmil čiiiiiiiiiiisto počasi, po pameti
v vsakem obroku veliiiiiiiiiiiko sena in malo silaže
sedaj bo tudi mraz pritisnil in se silos ne bo tako grel
pri nas je letos tudi precej mokra, na začetku je niso imele rade,
sedaj so se pa kar navadile nanjo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
logpop Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 23.03. 2010, 23:59 Prispevkov: 654 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: 25 Dec 2014 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
Saj najbrž jo bodo potem raje jedle, zdaj je prišla glih ena dobra mrva iz sušilne. Res bom čisto počasi, naj bo kup pa do jeseni, al pa če ga pol ostane.
Drgač je takle vrstni red, kaj imajo krave najraje:
črna detelja (sveža ali suha), sveža trava, k19 briketi, travna silaža (raje imajo bolj mokro), mlada mrva, koruzna silaža, stara mrva.
Tako da bom spomladi zasadil nekaj več črne detelje, da bodo uživali, mi je zoprno fotrat takole sranje. Saj sem v eni drugi temi prebral uporabnika kmetovalec, da kisla silaža niti ni tako velik problem . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kastelic999222 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 01.04. 2008, 12:22 Prispevkov: 2059 Kraj: Spodnja gorenjska
|
Objavljeno: 25 Dec 2014 23:23 Naslov sporočila: |
|
|
Smo imel isti problem, ker smo že začetk septemba 1ha posiliral, in je bla še dost zelena. Je niso hotle žret, pa da se na glavo postaviš. Je blo včasih treba tut 2 dni samo mrvo pa travno silažo, da so se mal spucale, pa potem koruzo naprej. Uglavnem nikamor ni šla tista silaža, sedaj pa imam res kvalitetno, primerno suho, in jim jo lahko daš glih še enkrat tolk, pa bodo pojedle.
Če silirate bolj zeleno, podaljšajte rez. Mi zeleno režemo tam na okrog 20-22, primerno večinoma na 17, suho pa na 14 ali 10 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|