Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
asparagus Vajenec
Pridružen/-a: 07.05. 2013, 15:41 Prispevkov: 6
|
Objavljeno: 28 Jul 2013 15:20 Naslov sporočila: Kako narediti breskov sok? |
|
|
Je že kdo doma delal breskov sok, recimo v količinah okoli 100 l? Razmišljam o podobnem postopku kot pri jabolčnem soku, torej nekako stisnit/zmlet, pasterizacija in polnjenje v flaše oz. vreče. Je to izvedljivo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žabec Kmetovalec

Pridružen/-a: 20.06. 2012, 00:59 Prispevkov: 64
|
Objavljeno: 29 Jul 2013 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek lahko probaš postopek speljat v kuhinji, da malce vidiš gostoto soka, okus itd..  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
asparagus Vajenec
Pridružen/-a: 07.05. 2013, 15:41 Prispevkov: 6
|
Objavljeno: 29 Jul 2013 16:46 Naslov sporočila: |
|
|
V kuhinji bi se lahko lotil pridprave manjših količin in na drugačen način - breskve bi lahko olupil in v skrajni sili zmečkal s paličnim mešalnikom, nekaj več težav pa bi imel pri pasterizaciji tako majhne količine /za 5 l soka ne grem packat pasterizatorja).
Če bi želel pripraviti malo več soka, pa to najbrž ne pride v poštev - predvsem glede stiskanja ne vem, kaj se da narediti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|