Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




Ali naj vzamem kmetijo ali ne ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Drugo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

jack_majstr
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 07.09. 2009, 17:34
Prispevkov: 960
Kraj: suha krajna

PrispevekObjavljeno: 04 Jan 2011 21:25    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Luksi je napisal/a:
to, da moraš biti neumen za kmetovanje absolutno ne drži.

Neumen moraš biti da prenašaš tak sistem ki ga ima država do kmetov.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

nevednež
Izjava leta 2010 & Forumovec leta 2011


Pridružen/-a: 20.08. 2009, 15:12
Prispevkov: 1975

PrispevekObjavljeno: 04 Jan 2011 21:32    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


No fantje, zelo lepo, da svoja razmišljanja predstavljate na forumu. Menim da skoraj ni primernejšega mesta v ta namen. Tudi tisti, ki se tukaj ne oglašajo in teh je veliko, vaše poste prebirajo (poglejmo števec ogledov) in si na ta način ustvarjajo latno miselno obzorje.
Resnično pa ne razumem zakaj vstavljate toliko vulgarizmov. Res, v filmih preklinjajo na veliko. Ampak filmi so narejeni zato, da se prodajajo. Žal so kletvice v filmskih prizorih sredstvo za boljšo prodajo filmov in s tem večji dobiček onih, ki filme ustvarjajo.
Na forumu pa kletvice nimajo kaj iskati. Zakaj se raje ne potrudite in v mislih namesto kletvice ne poiščete izraz, ki dejansko odraža vaš trenutni občutek, kljub temu pa ta izraz ni kletvica. Naš jezik je dovolj bogat, da omogoča izražanje čisto vseh občutkov, le potruditi se je treba. Sčasoma postane celo zanimivo in zabavno iskanje besede, ki dejansko definira tisto, kar želimo sporočiti drugim.
Tisti fantje, ki ste bolj pogumni in svoj pogum kažete s svojim aktivnim sodelovanjem na forumu, morate biti za zgled onim, ki so bolj boječi, pa se ne upajo dejavno sodelovati. Vaše poste prebirajo pa.
Zato bodite tudi nekoliko samokritični do tistega kar napišete.

Upam, da si s tem prispevkom ne bom prislužil grajo moderatorjev, češ da si jemljem pravico, katera pripada le njim.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

jezirc
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 03.06. 2010, 19:25
Prispevkov: 47
Kraj: dolenje jezero

PrispevekObjavljeno: 04 Jan 2011 21:54    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


[quote="Luksi"]to, da moraš biti neumen za kmetovanje absolutno ne drži.
pri nas doma celo zimo ne delamo NIČ razen same kur**** papirje urejamo![/quote]


Da moraš bit neumen ni mišljeno dobesedno, vendar pa se moraš odreči marsikateri stvari in nesmeš poslušati mnenja ljudi ki tega niso izkusili! Vsi ljudje delajo, da bi nekaj zaslužili oziroma ustvarili dobiček pri kmetijah do 20 živali pa je to zelo teško doseči zato mnogi delajo kljub temu, da zaslužijo zgolj za preživetje vendar pa delo opravljajo z veseljem kar se mnogim zdi neumno!!

Seveda pa je tu še politika z novimi zakoni in davki Confused

Very Happy

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

_toni
Forumovec leta 2010


Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55
Prispevkov: 3660
Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem

PrispevekObjavljeno: 04 Jan 2011 22:43    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Moje mnenje:

če bi mene kdo vprašal, če mi z 18 leti zapusti tako kmetijo, ne bi sploh nič razmišljal. Zato, ker: če dobiš kmetijo pri tej starosti, si še malo ''zagnano-neumen''... hočem rečt, da si pripravljen marsikaj narediti in imaš močno voljo za to, ker si mlad, poln idej. jasno je pa treba krepko premisliti pred vsako odločitvijo. pri 50 letih prevzeti kmetijo je kot poročiti se pri 40ih. izbira je slaba, kar dobiš, je že ''skultivirano'', pa še tebi se ne da več preveč. grem nazaj - meni bi bil največji izziv kmetijo postaviti po mojih željah in sposobnostih. če se rodiš na kmetijo, ki jo, denimo, upravlja tvoj oče, imaš pri tvojih 20 letih že veliko narejenega, kar je težko kar prekiniti in začeti znova. v tvojem primeru pa imaš proste roke in vse vzvode v svojem dosegu, le potegniti moraš pravega. do tu vse lepo in prav, tu se pa začne. prva, najpomembnejša in daleč najbolj učinkovita pot do uspešnega kmetovanja je pridobivanje in uporabljanje znanja. čim več se uči na napakah drugih. absolutno, brezpogojno: brez kmetijske šole in potem vsaj visokošolskega študija ne prevzemaj tega. dokler kmetije ne dobiš ''v roke'' pojdi na neko drugo, uspešno, nabirat izkušnje in znanje. zakaj? ker te le znanje lahko loči od životarjenja do uspeha. če delaš z glavo, razmišljaš, stalno dopolnjuješ delo, ideje, kmetijo itd... lahko narediš veliko, vendar je to zahtevno, obenem pa ob uspehu osrečujoče. nikakor ne misli, da bo lahko, vendar se da. ob naletu na oviro se ne ustavi in objokuj, ampak čim prej razmišljaj, kako jo obiti oz. odstraniti.

pri tej velikosti kmetije ti absolutno priporočam neposredno prodajo. torej nek izdelek (ali skupina izdelkov), za katero se specializiraš in to tudi sam prodaš. tako boš lahko imel lep zaslužek. mogoče namig - povpraševanje po ekološko pridelani zelenjavi pri nas je bistveno večje, kot je trenutna ponudba, in stalno raste. mogoče v hlev daš 10 dojilj, ki jih čez leto paseš, potem pa se s kakšnim lokalnim predelovalcem zmeniš, da mu prodaš meso, čez leto pa prodajaš zelenjavo na neki površini, ki je primerna za njivo - prideluješ različne vrste. s tem je malo manj dela, kot s kakšno predelavo, pa tudi higienski ukrepi so mnogo manj zakomplicirani. tako malo razmišljam, če si pa blizu kakšnega mesta, je to definitivno edina prava pot...

kar se pa ljubezni tiče - ne sekiraj se. pri teh letih... če imaš 5 punc na leto! Smile malo za hec Wink je pa tudi pri tem enako, kot povsod: kdor išče, ta najde. ne smeš pa krompirja iskat v zmrzovalniku, ker ga tam verjetno ne bo Wink

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

zetor5011
Vajenec


Pridružen/-a: 06.11. 2010, 20:04
Prispevkov: 37

PrispevekObjavljeno: 07 Feb 2011 21:17    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


jaz bi na tvojem mestu TAKOJ!!!!!!!!!! uzel kmetijo sploh nebi razmišljal...

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

peter_28
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 13.12. 2006, 23:44
Prispevkov: 999
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: 07 Feb 2011 23:13    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


zetor5011 je napisal/a:
jaz bi na tvojem mestu TAKOJ!!!!!!!!!! uzel kmetijo sploh nebi razmišljal...


Tako je prav, ne razmišljat, misli naj konj ker ima veliko glavo!

To vam je jasno, da je kmetija tudi obveza? Ko jo vzameš, jo maš. Bolj ali manj do smrti. In če se naveličaš, pa hočeš iti v mesto, ti visi za vratom. Sploh ne bi razmišljal?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

gazda09
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 16.10. 2009, 16:59
Prispevkov: 520
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: 07 Feb 2011 23:56    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


A dejga lomt, poglej kaj danes delajo s kmetijami, 10 let nazaj polno govedi, pujsi, kokši, ni da ni živali, danes pa stroji na pol manjkajoči oz. so bili prodani, hlevi prazni, traktor se uporablja samo za pluženje in priprava dru....itd.

Vzami kmetijo, če ti ne bo zneslo pa prodaš govedi in delaš tisto, kar ti ugaja.

Vsak kmet ima danes svoja pravila, taka pravila, da ni vredno razpravljat o kmetijstvu v Sloveniji, dvomim, da je tako šlamasto kmetijstvo tudi pri naših severnih sosedih.
Pri nas doma je tako, kot je potrebno, kot narekuje ministrstvo za kmetijstvo.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

vladimirac
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 13.07. 2008, 16:57
Prispevkov: 752
Kraj: ivančna gorica

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2011 08:45    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Če ima človek veselje do kmetovanja,sploh ni debate ,kaj bi naredil.10ha travnika,10 ha gozda+ domačija ,fantje to je min 200000e.Nepremičnina ne bo nikoli propadla .Časi so hudi ,hrana se draži (pada kvaliteta),se spomnim nazaj 10 let ko so starejši govorili "vse se bo vrnilo "(vrtovi zelenjave in pridelava za lastne potrebe),ki se je do sedaj na veliko opuščalo.Zdaj smo prišli do tja ,ko bomo zaorali vrt in začeli pridelovat domače vrtnine polne vitaminov Wink

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

kristijan
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 04.11. 2006, 20:20
Prispevkov: 1039
Kraj: Brda

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2011 09:59    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


moj primer:

jst sem se lotil kmetijstva pri 20 letih...no morda že kako leto prej. nabavil sem nekaj strojev, potem je oče še eno manjšo štalo kupil in to je blo to. vendar me kmetijstvo veseli pa tudi morm rečt da zdaj po 5 letih mi ni žal, da sem se tko odločil. je pa res, doskrat je 9, 10 ura zvečer, kak dopust med službo, ipd. vendar, poudarjam, ni samo veselje zadosti. ptrebno je ogromno odrekanj- od zurov, izletov, ampak ob pravilnem kombiniranju 5 ha kmetijo z 5 glavami govedi se da obdelat+kako strojno uslugo drugim naredit.

zdej načrtujem najem gorske kmetije, kjer se bm bavil bolj z dojilijami in z gozdarstvom.....

Zavedat se moraš določenih stvari, lohk rečem da pri 15 si lahko res zagnan, ampak če boš vztrajen, znal potrpet in tudi vedel da lahko včasih fajn zaslužiš, drugič niti nule ne ustvariš....

zato ti svetujem, da na tem področju pridobiš nekaj izkušenj, pa bo

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

imt539 delux
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 14.01. 2011, 18:21
Prispevkov: 51
Kraj: okolica Kranja (Podbrezje)

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2011 17:17    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Vzemi kmetijo. Samo če boš obupla ne prodati zemlje ( prodaš hitro, kupiš zelo teško in drago) Tudi meni pravijo doma, če boš delav boš imel hišo in kmetijo (hrano). Pred 5. leti so se doma mislili fant ma samo malo veselja in bo kamu žival opustil staršem in so se všteli sedaj delam kopujem stroje in prodajam pridelke. Babica in dedek ne moreta varjeti da jaz to vodim naprej kar sta ona začela.


lp Domen.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Drugo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.