Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




Nujno, kačji pastir za psa ?!??
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Živinoreja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

strojnik
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 10.02. 2009, 16:30
Prispevkov: 1472
Kraj: lj

PrispevekObjavljeno: 02 Feb 2011 22:15    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


kirezagar je napisal/a:
Haha, res za izjavo leta. Kačji pastir za psa... kul

Da nebomo prehitr slavil, se zna zgodit da igland majstri še kakšno boljšo naklanfajo:D

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

bobo1
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 26.08. 2010, 21:52
Prispevkov: 1003
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2011 00:18    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Stewox, psa, da ne dela škode na vrtu, moraš naučiti s šolanjem, kar pa izvajaš med vsakdanjo igro in gibanjem z psom. Naučiti ga moraš pomena ukaza NE. Čeprav je star 10 mesecev, ni prepozno. Sicer mi tvoji posti kažejo, da imate psa za igračo, ki je glede na starost popoloma nevzgojena, se potrudi, ker ti bo vsak, ki se ukvarja s šolanjem psov potrdil moje besede.
Ko greš s psom na sprehod, mu začni omejevati kakšeno majhno neumnost. Npr. vzami mu igračo, ko hoče skočiti za njo, mu razločno ukažeš NE in ta NE mu ponavljaj tako dolgo, da bo ob izreku ukaza ostal samo pozoren, kaj boš storil. Vtem primeru ga pohvali in poigraj z njim, kot nagrado pa mu vrni igračo. to seveda utrjuj nekaj časa, saj te bo tak način stal manj kot pa električni pastir, pa še uboglivejši bo postal kuža.
Pri izreku ukaza NE pa se ne deri, kot da mora ukaz slišati celo mesto, temveč toliko glasno, da bo pes razločno slišal in razumel ukaz. Na tem dejansko sloni šolanje psov. Na zaupanju in igri, ter na omejevanju tistih stvari, ki jih ne želiš pri psu, da jih počne.
Za pomoč pri učenju, pa si v knjižnici sposodi kakšno knjigo o psih, saj jih imajo kar nekaj kvalitetnih.

Lep pozdrav!

ps: z izjavo leta pa se bi splačalo še malo počakati mar ne? Mogoče pa še bo kakšna bolj ....... padla, leto je še mlado....

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Stewox
Vajenec


Pridružen/-a: 02.02. 2011, 15:28
Prispevkov: 5
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2011 11:23    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


jah u glavnem se pes igra in špila vsak dan , in seveda noben drug se ne ukvarja z njim tako kot jas , vsi so pametni okoli kako naj jas pesu pokazem kako naj ga ucim , pol pa rece foter pametno da se sploh ne smem z psom ukvarjat veni zarat tega ker po njegovi logiki bi naj bila igra kriva da potem pes vse ostalo razgrize itd.

Na konc koncev sem ta thread naredil sam zato ker meni očitno ni vseeno za psa pa mislim da je drot zelo zelo zadnja stvar za neke popolnoma neukrotljive napadalne zverine.

gre se da bo pes potem boječka nonstop pa to ma psihične posledice če se tolk prestraši.

Hvala za nasvete ampak , foter bo dal gor drot na elektriko v vsakem primeru , in kaj naj jas niti ni moj pes da bi mel besedo , če je že vse nabavil , na zalost zelo trmast clovek, niti se nima smisla vmešavat, ampak me ziher skrbi.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Podgurc
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 31.08. 2008, 07:09
Prispevkov: 99
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2011 12:38    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Hja no ko berem te tvoje komentarje in zgodbice o tvojem psu se mi dozdeva da najbolje da se pri vaši hiši psa znebite in ga nikoli več nimate...
Oprosti ampak četudi je pes ''samo'' žival se je potrebno z njim vsak dan ukvarjat in sprejemat kompromise. Ja jebi ga če hod po vrtu. Pač pes kot pes. A mu boste kasneje tut gobec zalimali če bo lajov ali mu boste dali še kakšnega ''kačjega pastirja'' na njegov gobec.
Je pa res kot so ti že predhodniki povedal če nisi sposoben sam naučit svojega hišnega ljubljenčka nekih osnov ga peli v šolo za pse...

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Harmonikar
Traktorist


Pridružen/-a: 19.06. 2010, 12:36
Prispevkov: 152

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2011 15:23    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom




Mislim, da bo tak kačji pastir kar primeren za tvojega psa Laughing Very Happy

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

bijo
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 31.12. 2010, 20:11
Prispevkov: 398
Kraj: idrija je blizu

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2011 20:10    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Stewoks ti si po moji oceni še mlad fantič in imaš rad živali zato se bojiš za psa.Prav je da se bojiš za psa saj je živo bitje .Poizkusi ga malo šolat ni še prepozno.Bo pa to raznašanje in uničevanje stvari prenehalo, ko bo pes star leto pa pol.Pa ne vzemi preveč resno nekatere komentarje, ker te nekateri samo dražijo.Očetu pa povej da je to ,kar namerava mučenje živali in je lahko kaznivo lp

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

bobo1
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 26.08. 2010, 21:52
Prispevkov: 1003
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: 04 Feb 2011 21:56    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Stewox, kakršen koli ukrep ali postopek, ki povzroči bolečino ali neprijeten občutek pri živali, se lahko obravnava kot mučenje živali. Zato pa ti svetujem, da se res malce potrudiš, saj kot je zapisal Bijo, imaš tega tvojega kosmatinca rad, zato si se potrudil in tudi odprl novo temo na forumu. Pojdi v knjićnico in si izposodi kakšno knjigo o psih. Niso tako težko razumljive, da jih ne bi razumel, boš pa se malce poučil, kako ravnati s psom. Žal še premnogo krat drži, da je pes zrcalo lastnika oziroma vodnika.

Vedi, da je pes bitje, ki je svojemu gospodarju brezpogojno vdano in mu zaupa, zato se temu primerno moraš obnašati do njega.

Se pa velika večina ljudi ne zaveda tega in se obnaša, kot da so psi nekaj samoumevnega in okrasek pri hiši. Potem pa se dogaja, kar se dogaja s psi. Žal.

V glavnem, če želiš psu dobro, si malo pridobi znanja. Če boš imel doma kakšno knjigo, jo bo z veseljem pogledal tudi oče.

Lep pozdrav!

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Stewox
Vajenec


Pridružen/-a: 02.02. 2011, 15:28
Prispevkov: 5
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: 07 Feb 2011 00:47    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Jah sej je res , uglavnem pa ni tako slabo kako zgleda, saj v resnici je ata nabavil pastirja zato ker so mu drugi povedali, vse kar je , je to da sila je pač pri njem vedno bila kot uporabna zadeva , vsega je kriv agresiven pristop , ne pa sama elektrika.

V resnici pa itak ne nameravajo imet pastirja ukloplenega , samo enkrat da ga strese potem pa bojo dali dol saj noben v druzini ni zelo dobrodošel nad idejo, pa tudi nobeden noče gledat ko ga bo streslo.

V glavnem tole ne more biti takešn problem ker je sosed ki ima komaj 4 mesce mladega psa pa ga je ze 3x streslo in tudi tisto za konje ker je pač nevede povohal žico , na konec koncev vse kar sem hotel je to ali se razlikujejo pastirji zelo močno , in če imajo za konje pa psu ni blo nič kot da je malo cvilil , sej

Ampak pastir zgleda 20 let star zaboj tale ki ga je dobil , čeprav strašno zgleda vsaj verjamem da bo vse okej.


Na konec koncev pa je trma ki se jo vpiknejo v tole stvar, bivši pes je tudi 1 leto hodil po vrtu pa se ni spomnil na pastirja , polek tega , pa ne hodi sponano na vrt , ampak samo takrat ko vidi da nekaj delaš na vrtu ali pa gre potem iskat kaj si delal če te zaloti , ga pa tudi sosedi kličejo in cartajo(besede) preko ograje in s tem preko vrta , piko na i pa še naredi maček od istega soseda ki zmeraj sedi na balkonu , ograji ali okenski polici (kako pride do okenske police je long story) in prebrisan maček zanalašč gledla psa dol , pes pa laja na njega prek , in včasih celo gre na vrt , čeprav , povedano , jas ga osebno nisem videl na vrtu razen če nisem sam šel na vrt , tako da se tudi vi nerabite bat ni tako hudo to je samo piknjena stvar ker je ravno eden kolega in drug sosed ki ima mladega psa in velik vrt uporabil (pomoje lazjo verzijo) pastirja , in naš ata seveda mora napihnit in sprobat ker mu je kot se vidi malo za šalo , po drugi strani je bol "interes" kot pa realen in resen pristop , če bi kaki veterinar/izkušen človek prišel in rekel ja da lahko ampak , to in to , to pa to , to ne to ja , potem bi blo vse drugače.

Ko čuješ te komentarje "ko ga bo to tak sparlo da bo tak cvilo da ... " - enostavno naredi stvar še bol neugodno.

Seveda bom pa se že dobro spomnil izkušenj , in poskrbel normalno za psa/zival ko bom gospodar svoje hiše.

Hvala vsem in , če sem mogoče naredil jas paniko se opravičujem , ampak se mi zdi da ata malo pozabla na to in se lahko zgodi da bo čez komaj kakšen mesec ali več tednov uporabil pastirja , kar je tipično nasploh. Seveda se pa tudi lahko zgodi da če od tega trenutka pes ne bo več hodil na vrt bo pomoje popolnoma pozabil in ga sploh nebo uporabil.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Gošavc™
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 07.02. 2006, 21:09
Prispevkov: 351

PrispevekObjavljeno: 07 Feb 2011 08:23    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Raje pazite, da ne bo kdo videl, da trpinčite psa z električnem pastirjem, ker vas bo sigurno prijavil za mučenje živali. Ker glede tega so zelo poostrili in gledajo vsako napako.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

kirezagar
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 28.05. 2008, 16:06
Prispevkov: 1310
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 07 Feb 2011 19:09    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


A potem je tudi ele. pastir za drobnico in živino mučenje živali?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Živinoreja Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.