Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
agent 007 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 19.11. 2006, 15:42 Prispevkov: 1122 Kraj: Slovenj Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
agent 007 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 19.11. 2006, 15:42 Prispevkov: 1122 Kraj: Slovenj Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
ujii Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2006, 10:43 Prispevkov: 520
|
Objavljeno: 05 Jan 2007 14:55 Naslov sporočila: |
|
|
uf uf uf tole je pa res dobro...ko pa potem špago moniraš v zemljo da je napeta?a so to kšne zadeve za to a se samo v zemljo porine?...kakšen je pa namen da zemljo skup zorješ?a pol spomlad sfrezaš se to a ko je to... kok mate pa največje hmeljišče? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
massey fergusonček Kmetovalec
Pridružen/-a: 03.12. 2006, 11:06 Prispevkov: 77 Kraj: IVANČNA GORICA
|
Objavljeno: 05 Jan 2007 19:10 Naslov sporočila: |
|
|
ja zanimivo je tole hmeljarstvo
pa se to sploh splača glede na to da je 0.5l pira men k en evro pa ma od tega še prodajalc dobiček |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ZETOR UBER Alles Traktorist
Pridružen/-a: 29.08. 2006, 07:07 Prispevkov: 146
|
Objavljeno: 05 Jan 2007 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
Se že mora splačat, drugač 007 ne bi mel toliko tako dobrih strojev. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
torpedo 55 Traktorist
Pridružen/-a: 08.08. 2006, 20:40 Prispevkov: 152 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: 05 Jan 2007 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
toliko da veš, di ni v enmo piro pol kile hmelja ampak ga je samo za okus, sploh pa kolikor jas vem prodaja hmelj v tujino |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Miha7 Foto leta 2012
Pridružen/-a: 06.12. 2006, 19:40 Prispevkov: 1254 Kraj: Slovenj Gradec-Podgorje
|
Objavljeno: 05 Jan 2007 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
ujii je napisal/a: | uf uf uf tole je pa res dobro...ko pa potem špago moniraš v zemljo da je napeta?a so to kšne zadeve za to a se samo v zemljo porine?...kakšen je pa namen da zemljo skup zorješ?a pol spomlad sfrezaš se to a ko je to... kok mate pa največje hmeljišče? |
Ja to se zapiči v zemljo z tako imenovanimi pikerji. Tako kot je Agent007 povedo da gredo 3 vrvice ali stiri v pentljo in jo potem zapicijo v zemljo.
Med samim rastjem hmelja moramo vse skozi paziti potek od raznih skodljivcev, plevela. Od marca pa do sredine septembra v Hmeljišču podrahljamo zasipamo mulčimo in podobne finte. Ko je hmelj zrel ga oberemo strojno z trgalnimi prikolicami ter obiralnimi stroji. Trte gredo skozi obiralni stroj ki obere hmeljeve storzke v zabojnike in jih potem damo v susilnico kjer ga posusimo pri temparaturi cca.60 stopinj. Ko je hmelj suh in hladen ga navlažimo in spravimo v zaklje tezke cca. 60kg.
Nekaj slikc lahko najdete na:http://280p.moj-album.com
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ujii Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2006, 10:43 Prispevkov: 520
|
Objavljeno: 05 Jan 2007 23:48 Naslov sporočila: |
|
|
tole je pa čist zanimivo...šeno vprašanje mam da vs še mal matram a ma kdo slike še od notranjega procesa obiranja in sušenja...oz. posnetke iz hmeljarne...ja sej slo hmelj gre vs vn sej pr nm ga uporabljajo minimalno ker majo za osvno pšenico a kva majo že...dej če ej o hmeljarjev ve kva vse vsebujejo pivse tropine? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Miha7 Foto leta 2012
Pridružen/-a: 06.12. 2006, 19:40 Prispevkov: 1254 Kraj: Slovenj Gradec-Podgorje
|
Objavljeno: 07 Jan 2007 19:10 Naslov sporočila: |
|
|
Ej fotke od obiranja ti bo zihr pokazo agent007 ko jst letos nism kaj sliko. V steklenici piva je od hmelja notri samo njegova aroma da ima pivo tak svoj poseben okus kot PIR!! Vec kot je te arome v pivu bolj grenak okus ima pivo!! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
agent 007 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 19.11. 2006, 15:42 Prispevkov: 1122 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: 07 Jan 2007 19:32 Naslov sporočila: |
|
|
Miha7 je napisal/a: | Ej fotke od obiranja ti bo zihr pokazo agent007 ko jst letos nism kaj sliko. V steklenici piva je od hmelja notri samo njegova aroma da ima pivo tak svoj poseben okus kot PIR!! Vec kot je te arome v pivu bolj grenak okus ima pivo!! |
Za slike od obiranja bo treba pa do avgusta počakat, ker jih nimam. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|