Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




Za dolenjske kmete!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale teme
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

sebo
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 04.03. 2009, 10:52
Prispevkov: 1140
Kraj: dolenska

PrispevekObjavljeno: 09 Avg 2010 22:41    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


MatijaMataja je napisal/a:
_toni je napisal/a:
Čist tko: ti praviš nam z besedo na dan, sam pa skopariš z informacijami Wink ne bit dvoličen... Smile


Za fazo v kateri se trenutno nahajamo sem povedal povsem dovolj, verjetno še kaj preveč. Mogoče tudi zaradi tega nekoliko obšernejša debata kot je trenutno potrebno, a nič za to. Vsi zainteresirani bodo itak prejeli vse potrebne informacije, ko bo to potrebno. Ostali, ki jih pa stvar ne interesira, pa tako ne potrebujejo dodatnih info.


A je tale zadeva že kaj dalj od poslovnega načrta ?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

deželan
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 04.11. 2009, 17:44
Prispevkov: 442
Kraj: Slovenija --**carinik na Kolpi **

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2010 06:13    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


MatijaMataja je napisal/a:
S samo anketo vsekakor ne bom izboljšal ničesar. S tem bom le pridobil potrebne podatke, da bom lahko dokončno izdelal poslovni načrt. S poslovnim načrtom bom nato pridobil potrebna finančna sredstva in nato zagnal podjetje. Kako bom stvari izboljšal in kmetom olajšal zadevo?

Omenjaš oglasnike. Seveda se da, vendar je to še vedno na plečih pridelovalca oziroma kmeta. To pomeni, če pridelkov sam ne da na net, ne oglašuje, ne bo prodal nič. Moj namen je prevzeti ta del trženja in kmetu omogočiti več časa, da se bo posvetil dejavnosti s katero se ukvarja. Kar pa ne pomeni, da bom jaz dajal oglase na net namesto njega. Daleč od tega. Jaz že nekaj časa oblikujem mrežo strank, ki bodo nato redno kupovale pridelke od kmetov s katerimi bom sodeloval. Tako bom jaz pobral naročila pri strankah in nato sporočil kmetom s katerimi bom sodeloval, kaj potrebujem. Kmetje mi bodo naročeno dostavili (razen če se dogovorimo kako drugače), jaz pa bom nato prejeto dostavil vsaki stranki posebej. Tako bo to potekalo dan za dnem, mesec za mesecom.

Ker bom imel močno razvejano mrežo "dobaviteljev", bom lahko stranki ponudil praktično vse, kar se da pridelati doma. Tako bo lahko stranka naročila tako sadje, zelenjavo, meso, mleko in mlečne izdelke, med itd. Vse to na enem mestu. Moja naloga bo, da naročilo posredujem naprej do različnih dobaviteljev in kar se da hitro naročeno tudi dostavim stranki.

Seveda ne računam, da bo sedaj to čez noč postal edini način prodaje kmetov. Je pa nek nov način, poleg oglasnikov, poleg dosedanjih stalnih strank, poleg tržnice itd. Nov kanal prodaje in nova možnost za prodajo pridelanega.

No, to bi bil nekakšen bežen pogled na vse to. Upam, da sem ti odgovoril na tvoje vprašanje in mogoče tudi komu drugemu malce razjasnil stvar.

za tak način samo registriraš dejavnos ''recimo kot s.p.''' kar te ne stane nič in že delaš po sistemu ** kupiš-prodaš ** samo denar imej da kmetu plačaš robo in ''cesarju' njegovo . ( da te lovijo kasneje)

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale teme Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.