Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kmetija rudolf Traktorist
Pridružen/-a: 11.04. 2011, 12:27 Prispevkov: 147
|
Objavljeno: 24 Maj 2012 20:23 Naslov sporočila: Izdelava jogurta |
|
|
Mene pa zanima kako delate jogurt doma in vas prosim če mi lahko gdo da kakšen recept, da bom doma probav narediti iz domačega mleka jogurt.
Lep pozdtav in hvala za nasvete |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kmet V.I.P
Pridružen/-a: 14.02. 2006, 16:32 Prispevkov: 1157
|
Objavljeno: 24 Maj 2012 20:54 Naslov sporočila: |
|
|
mleko skuhaš, ga ohladiš na približno 40 stopinj, vmešaš navaden čvrst jogurt, vse skupaj zaviješ, da je dovolj toplo, pustiš čez noč in imaš zjutraj jogurt |
|
Nazaj na vrh |
|
|
arabc Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.05. 2007, 13:36 Prispevkov: 595
|
Objavljeno: 24 Maj 2012 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
ali pa ga 3-4 ure držiš na temperaturi 40 stopinj (da ne stoji čez noč), pa maš tut super jogurt. in res je njamnjam tadomač!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
hanzi11 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 16.07. 2008, 05:20 Prispevkov: 841 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 25 Maj 2012 07:54 Naslov sporočila: |
|
|
V leclercu kupis "avtomat" za jogurt. Vsaj tako sem za tasco naredil. Cena mislim da je bila okoli 20 evrov. Imas 6 kozarckov, katere grejes v avtomatu nekaj ur (cez noc). Nekako smo ugotovil da ni fino da je mleko ohlajeno v bazenu. Se pravi da ga "ulovis" preden se zmesa z ohlajenim. Seveda moras pred gretjem dati en star ogurt v mleko za kulturo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 25 Maj 2012 10:10 Naslov sporočila: |
|
|
Em... jogurtova kultura je strašno občutljiva, nekonkurenčna-druge jo hitro ''prerastejo''. Zato je treba mleko pred dodajanjem kulture prekuhat (segreti vsaj na 90°C), potem ohladit na 45 in dodat kulturo. Ni problem hladilnik, problem so mikroorganizmi, ki se že bolj namnožijo, če je mleko malo starejše. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|