Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Gvava Vajenec
Pridružen/-a: 06.11. 2014, 15:58 Prispevkov: 1
|
Objavljeno: 06 Nov 2014 16:41 Naslov sporočila: KOLINE 2014 |
|
|
Počasi prihaja čas kolin. Kakšne so kaj cene prašičev letos? Koliko vam računa mesar, ki pride zaklat prašiča in kaj vse je vključeno v ceno mesarja? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
deko Vajenec
Pridružen/-a: 23.07. 2012, 16:57 Prispevkov: 21
|
Objavljeno: 17 Nov 2014 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej neve koliko bi računal, potem bi pa najraje pol prašiča zraven odnesel. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marx Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 10.03. 2006, 20:23 Prispevkov: 313 Kraj: Dolenjska
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
jales Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 26.08. 2012, 08:17 Prispevkov: 549 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: 17 Nov 2014 21:08 Naslov sporočila: |
|
|
@marx
Jaz tako lovim medvede, da me lovci ne slišijo.
ne me resno jemat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nutrimedo Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 12.06. 2011, 10:22 Prispevkov: 1379 Kraj: TRŽIČ
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
kikko Vajenec
Pridružen/-a: 22.11. 2014, 09:09 Prispevkov: 7 Kraj: Istra
|
Objavljeno: 22 Nov 2014 20:51 Naslov sporočila: |
|
|
mene pa zanima recept za krvavice. Koliko kg daste riža,ješprenja, katere začimbe? Ko sem bil še otrok je vaški mesar delal odlične krvavice ali vse je dodajal po občutku. Spomnim se da je šla v krvavice polovica glave, pluča ledvica, srce,vranica, prepražena črevna mast, prepražena čebula, majaron,piment, sol,poper, kri,riž in ješpren slednja dva če se nemotim po 5 kg govorimo na enega prašiča. Sem iz okolice Litije. Vem da so dodatki različni v različnih koncih. Opišite svoje načine izdelave. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
major Kmetovalec
Pridružen/-a: 24.11. 2014, 16:22 Prispevkov: 53 Kraj: Kočevje
|
Objavljeno: 30 Nov 2014 19:42 Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo ravno včeraj naredili naše prve krvavice. Ker zaenkrat še nimamo prašičev smo vse potrebno kupili (svinjsko glavo, 16m dolga čreva, kožo in 1,5l krvi). Naredili smo približno 30 krvavic. V zmes smo dali 1kg ješprena in 4kg riža. Zvečer smo že jedli naše prve krvavice.
PS: Lepo bi prosil če kakšen uporabnik slika mesoreznico ("flajš mašino"), ker smo imeli sposojeno, ker pa bi radi delali še kaj drugega razen krvavic razmišljamo o nakupu svoje lastne. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
NewHolland91 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 01.12. 2011, 15:57 Prispevkov: 993 Kraj: Brkini
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
kikko Vajenec
Pridružen/-a: 22.11. 2014, 09:09 Prispevkov: 7 Kraj: Istra
|
Objavljeno: 19 Dec 2014 09:16 Naslov sporočila: |
|
|
Nobeden ne dela več krvavic, da zaupa recept? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
seba993 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 24.04. 2012, 16:44 Prispevkov: 949 Kraj: Bizeljsko
|
Objavljeno: 19 Dec 2014 10:11 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas jih dela usaka bajta ku ma domače koline. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|