Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
blaž007 Kmetovalec
Pridružen/-a: 10.02. 2013, 18:10 Prispevkov: 45 Kraj: litija
|
Objavljeno: 18 Nov 2013 15:53 Naslov sporočila: KOLINE 2013 |
|
|
Prišel je čas kolin pa me zanima če jih kje že imate pa slikce so dobrodošle. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
blaž007 Kmetovalec
Pridružen/-a: 10.02. 2013, 18:10 Prispevkov: 45 Kraj: litija
|
Objavljeno: 19 Nov 2013 18:23 Naslov sporočila: |
|
|
zanima me tudi kakšne so kaj cene domačega prašiča v dolenjskem koncu |
|
Nazaj na vrh |
|
|
deko Vajenec
Pridružen/-a: 23.07. 2012, 16:57 Prispevkov: 21
|
Objavljeno: 19 Jan 2014 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima kako in s čim brusite mesarske in kuhinjske nože da potem režejo kot britev. Vem da se mora nož naustriti potem pa spolerati rezilo. Morda kdo ve za kakšno spletno stran ,kjer prodajajo polerne in brusne kolute za brusne strojčke in polerno pasto?
Tu je še posnetek ene zanimive mašine za brušenje. Morda kdo uporablja tako? http://www.youtube.com/watch?v=IqgYIdbPtGM |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Jani1969 Traktorist
Pridružen/-a: 21.02. 2009, 18:12 Prispevkov: 119
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobo1 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 26.08. 2010, 21:52 Prispevkov: 1003 Kraj: Ptuj
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
deko Vajenec
Pridružen/-a: 23.07. 2012, 16:57 Prispevkov: 21
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
kmet V.I.P
Pridružen/-a: 14.02. 2006, 16:32 Prispevkov: 1157
|
Objavljeno: 21 Jan 2014 16:14 Naslov sporočila: |
|
|
nož moraš najprej znat nabrusit, potem pa rabiš pravi brusni kamen, na koncu za finiš pa ga lahko "spoliraš" na starem usnjenem pasu |
|
Nazaj na vrh |
|
|
deko Vajenec
Pridružen/-a: 23.07. 2012, 16:57 Prispevkov: 21
|
Objavljeno: 21 Jan 2014 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
Brusit znam samo na tistem prakokotnim brusnim kamnom pa sem jih, pobrusil čeprav kamen ni biu ravno fin. Zdaj pa mam par mesarskih nožev pa mi jih je škoda na tistem brusit. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
frank Veteran traktor foruma
Pridružen/-a: 12.12. 2011, 18:12 Prispevkov: 212
|
Objavljeno: 21 Jan 2014 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
Brat je mesar ,najprej ga nabrusi z fleksarico ki jo vpne v primež, gor da bolj fin šmirgelj in zmanjša obrate.Potem gre z kamnom,na koncu še s štrajharjem ,ne vem kako se reče po slovenko.Ima pa v glavnem dick nože. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
hunter07 Vajenec
Pridružen/-a: 13.11. 2012, 17:11 Prispevkov: 3
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|