Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




new holland
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 198, 199, 200  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> CNH
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

pzaksek
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 23.04. 2008, 22:24
Prispevkov: 315

PrispevekObjavljeno: 30 Maj 2009 16:15    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Simon MS je napisal/a:
Zdaj pa mam jaz tega dovolj! Ne sprašujte več ljudi na forumu kolko kaj stane Exclamation


Zakaj ne? Ali ni namen foruma, da si kmetje med sabo pomagamo, ker nismo vsi dobri barantači, te pa lahko forumaši- cyber kolegi usmirijo, da te vsak ne na tera v ..... Very Happy Very Happy Nekateri trgovci imajo prevelike apetite, da pa bom visel cele dneve za compom in barantav, mi bo pa delo doma stalo.

Vidim, da je veliko forumašel takšnih, kr naj preplača, sam, da imam jst več. Vidim, da se v slovencih ne da iztrebit faušije in jih na mal višji kulturni nivo dvignit.
Nobenemu nisem kupu stroja in tudi od drugih ne pričakujem, da mi ga kdo kupi, vsak dober nasvet pa sprejmem in ga absorbiram.
Prebral na forumu, da cisterna z merilni valjem super delujem, prej sploh vedu nisem, da obstaja..... Kupil cisterno in sem zadovoljen in vesel uporabnik, zahvaljujoč foruma.

Res pa je dokler nam še gre dobro, ne bomo stopili skupaj in si pomagali.
Veliko jih pa je naforumu, samo da se hvalisajo.
Ste se uprašali zakaj je v sloveniji prodanih toliko traktorjev NH- vsepovsod je prisoten denar in zgleda že, da tukaj dobiš največ za svoj denar in še marsikaj.

Zaključujem debato in se veselim piknika pri Korenjakovih ter pogovora z Uradnim uvoznikom CNH, saj sem prijetno presenečen z njegovim odnosom do strank.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Simon MS
Forumovec leta 2007 in FOTO leta 2013


Pridružen/-a: 04.04. 2007, 08:41
Prispevkov: 3942
Kraj: Bakovci (MS)

PrispevekObjavljeno: 30 Maj 2009 19:12    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Zato, ker na ceno stroja vpliva veliko faktorjev, zato ni fer da se govori o teh cenah kot da so jajca. Če nekoga zanima cena (upam da tudi kaj o stroju) naj to vpraša vsaj nekoliko bolj osebno (ZS, GSM, ...). Tudi ni dovolj, da nekdo vljudno odgovori na tako vprašanje o ceni, saj potem mora navesti pol strani opisa stroja-kar se tiče opreme in podobno. Še enkrat pravim tisto kar sem že večkrat: če te stroj zanima boš prej ali slej moral vstanit iz naslanjača in od tipkovnice in naredit kak kilometer Exclamation In če ima človek resen namen nekaj kupit bo to tudi naredil. Meni popolnoma nič ne pomaga informacija kolko stane Kronejev BigX, ker ga tudi ne mislim kupit, se pa zavedam da lahko cena varira tudi za kakih 10-50 k€-od opreme odvisno in moči...torej kaj mi bo neka okvirna cena? če pa kaj kupujem pa me detaljno zanima kaka vse oprema je možna in kaj koliko stane...se opravičujem ampak vse to pa res ne more biti na forumu ali pač Question Idea

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov

CNH
Uradni uvoznik CNH


Pridružen/-a: 03.03. 2007, 16:11
Prispevkov: 400

PrispevekObjavljeno: 30 Maj 2009 20:22    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Strinjam se z vsemi vami...je pa res, da vam lahko povem le priporočene prodajne cene po ceniku, dejanske cene pa boste dosegli pri obisku trgovca, s čemer izkažete svojo resnost in kjer se boste tudi pomenili o opremi.
Lažje kod napisati deset postov o ceni je, da zavrtite telefon ali pa se oglasite pri trgovcu, da predebatirata tako opremo kot ceno.
Pri enostavnih modelih, kjer ni mogoče zelo veliko dodatne opreme, se tudi to še da nekako na forumu, pri malo boljših traktorjih pa to nima smisla navajati tu, saj lahko cena takoj poskoči za 10-20k€.
Najbolj nanjo vplivajo zadeve kot so vzmetena prednja prema (pri 50km/h obvezna), prednja hidravlika z ali brez kardana, zračni kompresor, sredinsko nameščeni distributorji,...
Zato je dobro že pred obiskom trgovca malo razmisliti, kaj zares potrebujete: ali potrebujete 50km/h, ko pa imate do njive 2 km, transportov pa ne opravljate, ali boste imeli prednjo hidravliko samo zato, da boste z njo dvigovali utež za obtežitev, ali boste imeli kompresor za zaviranje priklopnika ali le za spihovanje praha iz hladilnikov,...
Ne zapravljajte denarja za tisto kar zares ne potrebujete ali ne nameravate uporabljati (čeprav vam rade volje prodamo Razz ), temveč si za razliko raje kupite kakšen priključek, ki ga potrebujete.

Bom pa imel na pikniku tudi cenik, tako da bo lahko vsak, ki ga kaj zanima, sam pogledal.

LP

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

New holland TD
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 29.08. 2006, 17:29
Prispevkov: 706
Kraj: Sp. Savinjska dolina

PrispevekObjavljeno: 30 Maj 2009 22:15    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Pri izbiri opreme je sicer res treba razmišljati racionalno.Vendar se, še posebej pri traktorjih nad okoli 120km, pri nekaterih stvareh ne splača sklepati kompromisov.Tu mislim predvsem na prednje vzmetenje in vzmetenje kabine (tudi če traktor prvotno ni namenjen transportu, opravlja prednje vzmetenje svojo nalogo tudi pri delu).Opcija 50km/h je mogoče manj pomembna za tiste, ki ''nimajo transporta'', vendar dvomim, da jih je veliko takih, ki traktorja ne bi uporabljali tudi v te namene in tam je taka opcija nepogrešljiva.

Pri izbiri prednje hidravlike marsikdo pomisli na dodatne stroške za prednje priključke, vendar to pomeni tudi hitreje opravljeno delo, obtežba traktorja pa je bolj enakomerna.Tudi nošenje uteži na prednji hidravliki je zaradi daljše ročice bolj učinkovito kot na nosilcu, po uporabi pa se jih odklopi, kar pomeni manjšo obrabo prednjih gum kot pri stalno namontiranih utežeh.
Torej seveda ni smiselno, da je traktor po nepotrebnem obložen z vso mogočo opremo. Dobro pa je, da je opremljen vsaj s tistim, kar je za trenutno stanje tehnike standardno.Sicer ga bo kasneje tudi prodati težje.

Poleg prej naštetih dejavnikov za izbiro traktorja (servis, dosedanje izkušnje, oz. izkušnje drugih uporabnikov) je pametno tudi vsaj preleteti tehnične specifikacije obeh traktorjev, kar je še najbolj objektiven del primerjave.Ti podatki so sicer bolj teoretični, vseeno pa povedo na katerem področju se kažejo prednosti posameznega kandidata.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

eric
V.I.P
V.I.P


Pridružen/-a: 07.02. 2006, 22:14
Prispevkov: 307
Kraj: ZG.Savinjska

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2009 19:06    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


spoštovani uporabniki,

prosim za mnenje. Zanimam se za nakup tega traktoraja, vendar sem mnenja, da je občutno predrag glede na ceno novega, zanima me, kaj mislite, koliko je realna cena, glede na navedene podatke na tej strani:
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=2945791

hvala lepa za vaša mnenja

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Luksi
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18
Prispevkov: 2529
Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2009 19:20    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


osebno bi rad pohvalil servis CNH v itru v štorah. za našega NH TN95F, ma ni da ni so meli čisto vse pa katerikoli dan. zdej pa bo ta NH šel počasi...

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Čiber
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 05.08. 2008, 13:02
Prispevkov: 333
Kraj: Tuhinjska dolina

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2009 19:32    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


eric traktor je super Very Happy Pri nam ima eden čisto istega z njim sneg orje, gozdarsko prikolico vozi itd... Tko da kr trpi pa še ni meu problemov z njim ma ga pa že 5 let. Sicer se mi pa zdi cena mal visoka s tem da ma res kar nekaj dodatne opreme. Kot vem pride takšen nov z osnovno opremo 31000 evrov.Tko da če rabiš to opremo kot jo ima gor (kramer, uteži in klima) te bi nov pršov nekje 33-34 jurjov.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

zetor 5011
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 24.09. 2006, 09:14
Prispevkov: 1594
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2009 19:36    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Mislim, da je vreden tega denarja. Kot je že @Čiber omenil bi te tak prišel 34.ooo€. 3ooo€ pa traktor pri 150 urah in enem letu zagotovo ne izgubi. Mislim, da bi bil tale traktor odličen nakup.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

eric
V.I.P
V.I.P


Pridružen/-a: 07.02. 2006, 22:14
Prispevkov: 307
Kraj: ZG.Savinjska

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2009 21:13    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


žal fantje se ne strinjam...nov NH 4030 pride 31000€ z novostmi, ki jih je že CNH nekaj postov prej naštel. Koliko neki so mu ponudili v ITRO, če bo kupil močnejšega, mislim, da okoli 28k€...tam nekje je tudi realna cena, ker imam občutek, da bi stric rad zanj dobil več kot pa je dal ob nakupu...

http://www.mascus.si/Kmetijstvo/Traktorji-80-99-hp/Deutz-Fahr-AGROFARM-85-GS/43cd718b-d8f2-42c2-9668-ae7392cd22a8.html

da vas pa zbodem malo, pa tole poglejte:

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

same_delfino35
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.10. 2006, 16:19
Prispevkov: 1024

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2009 11:13    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Sam kolk bi ga pa itro naprej prodajal? za 28k € zihr ne

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> CNH Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 198, 199, 200  Naslednja
Stran 81 od 200

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.