Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




čvekalnica
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 296, 297, 298 ... 717, 718, 719  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale teme
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

novakmare8
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31
Prispevkov: 902
Kraj: Paunoviči

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2013 20:06    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Preveril ga po navodilih. Zmočil krpo in vlago mer položil gor. Moralo bi pokazat 95%. Pa jih je pokazalo 85% to sm postavil na 95%. To sem počel pred merjenjem prostora. En prostor sm našal ki ima okoli 80% vlage. Ampak mi ni tk pri roki da bi vsak dan bil tam in bi na hitro pozabil na salame.

Kaj naj rečem o prostoru edino to da je že vsem domačim znano da ne vsebuje veliko vlage,v drugem(zdraven tega prostora je pa še kurilna peč. Potem je še eno vprašanje kjer nisem dobil odgovora če se šunke v istem prostoru solijo(so v razsolu) je možno da mi ta sol vlažnost vzema?


Aja mogoče tega še nisem povedal al so salame še v dimu. Tako da zdj samo prostor preverjam kam bi jih lahko dal. Lahko tudi navedem da so to samo 3 salame za test in nekaj klobas ki jih je pa mama delala.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

amg skupina
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 12.12. 2012, 09:57
Prispevkov: 1925
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2013 20:15    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Joj, joj Luksi, popij rajš mal cukrane vode, da se pomiriš!

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

bijo
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 31.12. 2010, 20:11
Prispevkov: 398
Kraj: idrija je blizu

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2013 20:39    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Mare kolk časa pa imaš salame v dimu in kako imaš narejeno za dimit.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

mstrek
Moderator


Pridružen/-a: 12.03. 2007, 18:21
Prispevkov: 5111
Kraj: BELA KRAJINA

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2013 22:19    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Nisem ravno neki mesar, sem pa že videl ljudi, ki imajo v zidanici 500 l kad ali pa še več, notri malo vode, počez čez kad nekaj lesenih kolov na katere obesiš salame. Zraven na ta kol obesiš še vlagomer. Pravijo, da je vredu...

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Luksi
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18
Prispevkov: 2529
Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 09:12    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


novakmare8 je napisal/a:
Preveril ga po navodilih. Zmočil krpo in vlago mer položil gor. Moralo bi pokazat 95%. Pa jih je pokazalo 85% to sm postavil na 95%. To sem počel pred merjenjem prostora. En prostor sm našal ki ima okoli 80% vlage. Ampak mi ni tk pri roki da bi vsak dan bil tam in bi na hitro pozabil na salame.

Kaj naj rečem o prostoru edino to da je že vsem domačim znano da ne vsebuje veliko vlage,v drugem(zdraven tega prostora je pa še kurilna peč. Potem je še eno vprašanje kjer nisem dobil odgovora če se šunke v istem prostoru solijo(so v razsolu) je možno da mi ta sol vlažnost vzema?


Aja mogoče tega še nisem povedal al so salame še v dimu. Tako da zdj samo prostor preverjam kam bi jih lahko dal. Lahko tudi navedem da so to samo 3 salame za test in nekaj klobas ki jih je pa mama delala.



če ti čisto po pravici povem, z vlagomeri nimam pri sušenju salam izkušenj, ker ga nikoli ne uporabljam, tako da ti glede tega ne morm svetovat. bi pa rekel da je sigurno problem v kurilni peči v drugem prostoru, šunke pa osebno še nikoli nisem solil v istem prostoru kot sušim salame tako da glede tega tudi nebi vedel.

kako dolgo jih pa že imaš v dimu? ali je dim in salme v drugem prostoru, kot planiraš sušenje?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

novakmare8
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31
Prispevkov: 902
Kraj: Paunoviči

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 15:35    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


bijo je napisal/a:
Mare kolk časa pa imaš salame v dimu in kako imaš narejeno za dimit.


Okoli 3 tedne. Je v drugem prostoru. Spodaj je štedilnik v katerem kurimo in gre čez dimnik dim potem pa vsake toliko časa odpremo da gre v tisti prostor. Drva pa uporabljamo od češnje.

Mogoče bom i ja tako s kadjo naredil.
Kaj kad mogoče s čem pokrijejo al sm tak v prostoru stoji?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

mstrek
Moderator


Pridružen/-a: 12.03. 2007, 18:21
Prispevkov: 5111
Kraj: BELA KRAJINA

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 15:39    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


novakmare8 je napisal/a:

Kaj kad mogoče s čem pokrijejo al sm tak v prostoru stoji?


Samo tak stoji...nisem videl še, da bi bila pokrita.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

alky
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 18.04. 2007, 08:42
Prispevkov: 1433

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 15:54    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


novakmare8 je napisal/a:
bijo je napisal/a:
Mare kolk časa pa imaš salame v dimu in kako imaš narejeno za dimit.


Okoli 3 tedne. Je v drugem prostoru. Spodaj je štedilnik v katerem kurimo in gre čez dimnik dim potem pa vsake toliko časa odpremo da gre v tisti prostor. Drva pa uporabljamo od češnje.

Mogoče bom i ja tako s kadjo naredil.
Kaj kad mogoče s čem pokrijejo al sm tak v prostoru stoji?


O džizs. 3 tedne?! Confused En dan, max dva. Drgače tako ali tako ne čutiš ali ješ svinjsko salamo ali, govejo ali kaj vem iz česa. Samo tisti dim občutiš. Ne rečem, eni imajo radi manj, drugi bolj prekajeno, samo tri tedne? Drži se načela manj je več.

LP

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

kirezagar
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 28.05. 2008, 16:06
Prispevkov: 1310
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 16:59    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Tri tedne? Tri dni je preveč!
Po treh tednih ti zoglenijo.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

novakmare8
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31
Prispevkov: 902
Kraj: Paunoviči

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 18:05    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


kirezagar je napisal/a:
Tri tedne? Tri dni je preveč!
Po treh tednih ti zoglenijo.


Pa ne v samem dimu 3 tedne.
3 tedne so v tistem prostoru dim se pa po malo spušča vsak drugi al tretji dan po kako uro. To vam točno neznam povedat imajo mama pa tata na čez. Vglavnem od dima ni vonja. Zadnjič sm pri punci jel ene pa takoj ko sm zagriznil sm čutil da je fajn dimjena. Ta naš prostor je tudi odprt in gre dim samo čez in čez okno vn.

Mene pa je to začudio mislim da luksi 3 mesece suši salame. Ne zdj da ga spet ogovarjam mogoče ima tudi kdo drugi. Mi te salame ki jih mesar naredi 3 tedne na tem dimu in pol jih damo sušit tudi okoli 3 tedne je pa letos blo tk da so se spet hitro strdnile sm sem jih pravi čas obrisal z vlažno krpo pa so zdj dokaj mehke. So pa tudi zvakumirane.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Ostale teme Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 296, 297, 298 ... 717, 718, 719  Naslednja
Stran 297 od 719

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.