Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bijo Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 31.12. 2010, 20:11 Prispevkov: 398 Kraj: idrija je blizu
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
Za lepo rdečo barvo se doda malo sladkorja .Pri 65% vlagi pa salame ne bodo dobre ,ker se prehitro sušijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luksi Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18 Prispevkov: 2529 Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dromly Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 01.07. 2011, 18:50 Prispevkov: 1861 Kraj: LJ okolica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luksi Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18 Prispevkov: 2529 Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
no ja, to sem mislil na besedičenje na forumu, brez skrbi, z mesarijo imam kar precej izkušenj in ravno pridobivam NPK za naziv predelovalec suhomesnatih izdelkov na tradicionalen način, tako da vem o čem govorim.
tisti ki reče, da se ne da narediti salame brez kemije, ki bi bila lepa, očitno ne ve, da se vse da narediti z dovolj truda, ali pa je samo len. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
amg skupina Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 12.12. 2012, 09:57 Prispevkov: 1925 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 10:29 Naslov sporočila: |
|
|
Luksi je napisal/a: | 1.)....z mesarijo imam kar precej izkušenj .....2.)in ravno pridobivam NPK za naziv predelovalec suhomesnatih izdelkov na tradicionalen način, tako da vem o čem govorim.
|
1.)http://traktor.mojforum.si/traktor-about489-0-asc-170.html
2.) Pri oz preko katere organizacije to delaš (KGZ, OZS ali preko kakšne šole), bi se tudi sam prijavil! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
Jau..
Slovenija ima talent... Kaj si se že prijavil luksi?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luksi Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18 Prispevkov: 2529 Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 16:28 Naslov sporočila: |
|
|
amg skupina je napisal/a: | Luksi je napisal/a: | 1.)....z mesarijo imam kar precej izkušenj .....2.)in ravno pridobivam NPK za naziv predelovalec suhomesnatih izdelkov na tradicionalen način, tako da vem o čem govorim.
|
1.)http://traktor.mojforum.si/traktor-about489-0-asc-170.html
2.) Pri oz preko katere organizacije to delaš (KGZ, OZS ali preko kakšne šole), bi se tudi sam prijavil! |
1.)
čez približno 14 dni mi bo 20 let. gledaš stare poste.
in ja, že 10 let pomagam doma pri kolinah in pri očetovem prijatelju, ki je mesar. verjemi da vem o čem govorim.
2.)
lokalna KGZS je to organizirala, pozanimaj se pri vaši.
@novakmare8: ne, nisem, niti nimam želje. zakaj? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kirezagar Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 28.05. 2008, 16:06 Prispevkov: 1310 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 16:38 Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me ali preveč bele plesni zmanjša kvaliteto? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luksi Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18 Prispevkov: 2529 Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 16:58 Naslov sporočila: |
|
|
kvalitete bela plesen ne zmanjša, sam okus spremeni.
maš Milansko salamo, ki je komplet pokrita z plesnijo (belo seveda) in maš "navadno" bom rekel "slovensko" (pa to ni nujno resnično, zgolj za lažje razumevanje) ki pa je brez plesni. zdej če hočeš met milansko, kar pusti, vseeno pa pazi, da ne dobiš vmes črne plesni, ker to je pa smrt za salamo.
drugače pa jaz še nisem nikoli pustil plesni gor, ker majo domači raje "slovensko" in jih vedno obrišem, pa tudi da preprečim črno plesen. brišem jih pa z krpo, namočeno v vročo vodo (ne vrelo), razmišljam pa, da bi decembra ene par jih le pustil čisto splesneti z belo plesnijo, tolk, za probo, ker take še doma nisem delal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
A nič zgledaš mi kot da si pravi "multipraktik"
Koliko časa pa naj bi se sušile ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|