Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kolarmodelar Kmetovalec

Pridružen/-a: 02.01. 2013, 13:49 Prispevkov: 70 Kraj: Savinjska dolina
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 08:44 Naslov sporočila: |
|
|
Pa saj veš, da se Rojnik malo preveč zaganja. Isto v drugih temah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luksi Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18 Prispevkov: 2529 Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 10:58 Naslov sporočila: |
|
|
dodajanje kemije v domače mesnine je živa sramota in gospodar kmetije, ki to dela ni vreden naziva gospodar, ker to je sramota za našo kulturno dediščino. briga me, kaj je v drugih živilih, tisto pride iz fabrike in je tako kakršno je, v DOMAČE salame dajati kemijo je pa živa sramota in tudi uničuje dobro ime tradicionalnih suhomesnatih izdelkov. če ne znaš narediti salam brez kemije jih raje ne delaj, ker sigurno vsak proda par domačih salam ali pa jih razda prijateljem, ti pa potem mislijo da so vse salame takšne. osebno raje vržem celo letino salam proč kot pa da mg kemije dodam. no pa sej ni glavni problem v domačih, torej tistih ki imajo bolj zase, problem je v proizvajalcih, ki furajo "tradicionalen" imiđ (seveda to ne pozabijo omenit) pa dobivajo nevem kake medalje in priznanja, salama pa tolk polna kemije da glava boli.
@kolarmodelar: objavljanje osebnih podatkov je prepovedano. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alkoholik Forumovec leta 2012
Pridružen/-a: 22.03. 2006, 10:43 Prispevkov: 2195
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 13:02 Naslov sporočila: |
|
|
luksi kaj pa porečeš na to, da dosti kupcev enostavno noče kupiti domače salame ki ni lepe barve (rdeče)? in potem gazde namerno dodajajo "mesarsko sol" da se barva ohrani... ne biješ ti bitke na pravem koncu. potrošnike je potrebno prepričati da domača salama nima lepega videza je pa zato veliko bolj okusna... in zdrava |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_toni Forumovec leta 2010

Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 13:05 Naslov sporočila: |
|
|
Točno tako, alkoholik - potrebno jih je naučit, kaj je zdravo in dobro. Tega se pa ne da, če ti delaš ravno nasprotno. Imam prijatla, ki prodaja nenormalne količine mesnih izdelkov, nikjer nobenih nitratov, nitritov in podobnega sranja. Torej se da. Samo če hočeš. Dejstvo je, da je veliko kvazi domačih izdelkov, ker je nekonzervirana roba hitro pokvarljiva, kar pomeni, da moraš delat majhne šarže in velikokrat... to pa stane. Samo na dolgi rok je to edina prava pot. Je pa veliko takih, ki v neposredni prodaji vidijo hitro zaslužkarstvo. Isto je ko prodajajo zamortizirano plemensko prasico kot DOMAČE KLOBASE. Halo?!!?! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alkoholik Forumovec leta 2012
Pridružen/-a: 22.03. 2006, 10:43 Prispevkov: 2195
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 14:39 Naslov sporočila: |
|
|
vendar ker je 90% potrošnikov pač zavedenih glede "zdravja" je tako da lepo rdečo klobaso/salamo polno nitratov prodaš za zlato. grdo malo črno rjavo salamo pa pogledajo samo res redki...
enako kot tatarski biftek. eni se pritožujejo zakaj je tatarc "rjav" od enega drugega pa lep rdeč a ne vedo da meso "oksidira" in pomeni da rjav tatarc nima dodatkov...
bob leta je pa letos kar primeren za tole temo tudi... ker večina jih ne gleda sestavnice, kalorij itd ampak samo koliko kaj stane... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luksi Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18 Prispevkov: 2529 Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
alkoholik je napisal/a: | luksi kaj pa porečeš na to, da dosti kupcev enostavno noče kupiti domače salame ki ni lepe barve (rdeče)? in potem gazde namerno dodajajo "mesarsko sol" da se barva ohrani... ne biješ ti bitke na pravem koncu. potrošnike je potrebno prepričati da domača salama nima lepega videza je pa zato veliko bolj okusna... in zdrava |
no, takim kupcem jaz tudi ne prodam naših salam. lepo jih napotim v lidl po cenejšo salamo pa nej tisto jejo če je boljša. seveda je druga zgodba če se ti od tega preživljaš, ampak vse se da če se hoče - s pravo kvalitetno salamo pa si pridobiš ogromen ugled. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 16:02 Naslov sporočila: |
|
|
Mene še nekaj zanima v temnem prostoru lahko sušiš salame? Ker v tistem prostoru nemorem spravit vlažnost nad 80%. Zdaj je že 65%. In bi prestavil v en drugi prostor ki je temen saj nima nobenega okna.
Prosil bi za ta odgovor in nekerte mi spet neko vojno na moja vprašanja delat.(kot npr. pri temi lesene hiše)
Luksi ti se pa začni obnašat kod vsak na tem forumu ne pa kod nek "chuck norris" ki je osvojil cel planet! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luksi Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18 Prispevkov: 2529 Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
seveda lahko, mi jih imamo v stari kašči, kjer je še en kup starega ječmena (ali pšenice, ne vem iz glave) ki odlično služi za uravnavanje vlage, sam prostor pa je v popolni temi.
je pa tako, prinesi en večji čeber poln vode v prostor in ga postavi pod obešene salame, ampak obenem pazi glede plesni - bela plesen je še OK, problem je črna, ki kvari salamo. letos sem imel nekje 5% salam ki bodo zelo verjetno "hin" ravno zato ker sem bil en teden prepozen z brisanjem plesni - pa dobr, pri 130 komadih ni neke panike pa tudi drugače so bolj za domače- ostale pa izgledajo odlično.
pazi tudi na zračnost, ker nočeš da preveč piha po salamah.
P.S.: don't tell me what to do. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
novakmare8 Traktor Forum - zvestoba do groba
Pridružen/-a: 27.12. 2010, 19:31 Prispevkov: 902 Kraj: Paunoviči
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 16:27 Naslov sporočila: |
|
|
Luksi je napisal/a: | seveda lahko, mi jih imamo v stari kašči, kjer je še en kup starega ječmena (ali pšenice, ne vem iz glave) ki odlično služi za uravnavanje vlage, sam prostor pa je v popolni temi.
je pa tako, prinesi en večji čeber poln vode v prostor in ga postavi pod obešene salame, ampak obenem pazi glede plesni - bela plesen je še OK, problem je črna, ki kvari salamo. letos sem imel nekje 5% salam ki bodo zelo verjetno "hin" ravno zato ker sem bil en teden prepozen z brisanjem plesni - pa dobr, pri 130 komadih ni neke panike pa tudi drugače so bolj za domače- ostale pa izgledajo odlično.
pazi tudi na zračnost, ker nočeš da preveč piha po salamah.
P.S.: don't tell me what to do. |
No vidiš da se da tudi lepo obnašat sm če se če.
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luksi Traktor Forum - zvestoba do groba

Pridružen/-a: 17.10. 2008, 12:18 Prispevkov: 2529 Kraj: Savinjski Beverly Hills - Sp. Grušovlje
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
pomagam vedno rad, to mi še nikol ni bil problem. tule me je samo motilo napačno razmišljanje forumašev... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|