Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kodran Traktorist
Pridružen/-a: 21.09. 2006, 20:04 Prispevkov: 171 Kraj: Medno
|
Objavljeno: 18 Feb 2013 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
Pri razgradnji ogljikovih hidratov(koruzna silaža) nastajajo v predželodcih kratkoverižne maščobne kisline ocetna, propionska in maslena kislina.
Ocetna in propionska kislina v vampu povzročata kratkotrajno regulacijo zauživanja krme. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
John Deere 2012 Kmetovalec
Pridružen/-a: 18.09. 2011, 18:25 Prispevkov: 78
|
Objavljeno: 18 Feb 2013 20:37 Naslov sporočila: |
|
|
In kaj naj bi to pomenilo? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Kodran Traktorist
Pridružen/-a: 21.09. 2006, 20:04 Prispevkov: 171 Kraj: Medno
|
Objavljeno: 18 Feb 2013 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
Da če ima koruzna silaža velik delež ocetne in propionske kisline. Kravi daje občutek sitosti in ne zaživa ostale krme. Delež teh kislin je odvisen od kakovosti silaže.
Mogoče je bolje če koruzno silažo na koncu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
_toni Forumovec leta 2010
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 08:55 Prispevkov: 3660 Kraj: Gorenje Ponikve pri Trebnjem
|
Objavljeno: 18 Feb 2013 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
Samo kakovost je vprašanje. Če je travna silaža kakovostna (košena največ na 5 tednov oz. prva košnja PRED PRVIM MAJEM) - govorim za nižinske predele, do 500m nadmorske višine, jo bodo krave zmazale za šalo. Če je prestara in/ali presuha, pa bo ostajala. Konec debate. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|