Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




subvencije
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 121, 122, 123, 124  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Kmetijska politika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

esimcic
Vajenec


Pridružen/-a: 26.02. 2020, 10:34
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2024 22:43    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


b-pod1 je napisal/a:
nutrimedo je napisal/a:

3,8 ha in 1190 € izplačila.

Na tvojem mestu se pa ne bi glih pritoževal. Imam 2,2x toliko površin, pa je izplačilo 1,8k€.


A to so OMD že po tem novem izračunu točk izplačuje (tisti ki ste že dobili odločbe)?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

same_delfino35
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.10. 2006, 16:19
Prispevkov: 1017

PrispevekObjavljeno: 11 Jan 2024 13:37    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Danes prejel odločbo OMD. Točke se izračunavajo po novem sistemu.
Ob korekciji so nam zmanjšal število točk iz 699 na 622 ...

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

b-pod1
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2016, 19:06
Prispevkov: 1163

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2024 09:38    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


https://www.24ur.com/novice/slovenija/turki-prihajajo.html

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

mainman
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.01. 2009, 10:21
Prispevkov: 1899

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2024 13:02    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Ta članek je žalitev nas kmetov in zavajanje javnosti, vse v duhu trenutne politike. Vemo da so tudi med nami črne ovce, ampak take svinjarije kot jih piše pa si ne zaslužimo, vsaj mi mali kmetje ne. Kot pravijo, z polno ritjo se lahko sere.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

b-pod1
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2016, 19:06
Prispevkov: 1163

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2024 13:34    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Saj ni naštevala kakšnih svinjarij, kolikor sem zasledil.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

steyrleon
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27
Prispevkov: 1689

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2024 16:59    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Novinarji (naši) največ omenjajo kmete, za ta štrajk v Nemčiji ker so se slednji prvi podali na ulice. Ampak štrajkajo vsi, ker je folk nasplošno zelo nezadovljen z življenjem ker nemško gospodarstvo (industrija) je zelo bazirala na poceni energentih (plin, nafta) iz Rusije. Pa vsi vemo kake ukrepe je dala EU proti Rusiji, Nemčija sicer ni bila prvo nakljonjena temu ampak se je pač pridružila tem ukrepom in sedaj trpi celotno evropsko gospodarstvo. In en izmed transparentov je imel napisano 50% vzame država ko dobimo plačo, 19% ko gremo kaj kupit in 70% ko gremo tankat - in še vedno mislite da ste revnejši zaradi Rusije? Poleg tega v Nemčiji želi levica vsiliti mnenje da vse kar ni levo, je skrajna desnica. Potem takem so oni skrajni levičarji?

In nažalost si je treba priznat, da si je EU sama nakopala te proteste ko so uvedli ukrepe proti Rusiji, pomagali Ukrajini....Sedaj je sicer ZDA usmerila svoje resurse v Izrael in s tem malo preškrnila Ukrajino in se jim znajo stvari fejst zakomplicirat počasi.

Kar se pa tiče kresov za v podporo nemškim kmetom, so se kurili, se še bodo kurili. Ampak treba je vedet, da enkrat bo tudi kresov konec in bo sledilo kar je bilo lani - traktorji na cestah. Pa verjemite da ne samo pred parlamentom. Se bodo pač traktorji furali mimo uvozov in izvozov iz avtocest. Pa če to narediš ob petih zjutraj itak pol Ljubljane ne bo na šiht. In takrat se bodo stvari premaknile kam. Pa ko bo naš sidikat tak, da bo financiran s strani kmetov in ne države - ker roko, ki te hrani ne greš odrezati...

Za subvencije, večina kmetov si je soglasna, pošteno plačilo pa jih ne rabimo. Ko govorijo o teh neposrednih plačili in koliko denarja se nameni kmetijstvo naj nekdo pogleda koliko ga dobimo kmetje in koliko vsi ostali. In ja razni projetki so financirani iz tega, ki jih vodijo tazeleni. Ter to, da smo na svoji zemlji gospodar.

Če že toliko fantazirajo okoli vojne s Rusijo naj se zavedajo, lačen vojak se ne bo boril, lačen narod se bo predal brez boja.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

mainman
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.01. 2009, 10:21
Prispevkov: 1899

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2024 18:11    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Nebodigatreba novinarji radi hitro izpustijo drugi del resnice, ki se ne bi tako dobro podajal in tako nastanejo taki članki kot so.

Če si pogledamo nemčijo, to kar se zdaj dogaja ni zaradi trošarine ali prispevka za cestni sklad, problemi so še dosti večji od pretirane birokracije, do zahteve 4% zemlje v mirovanju, ta zadnja dva ukrepa sta samo povzočila, da je sodu izbilo dno.
Mediji radi povezujejo nemške proteste z skrajno desnico Afd, samo kot prvo kmetje so jasno povedali, da je ne podpirajo, ..., samo želijo preživeti, večina jih tudi ne zahteva spremembe vlade, čeprav se zadnje čase predvsem zaradi ignorance pojavljajo tudi taki pozivi. Sicer pa trenutna oblast (levi in zeleni) želi Afd prikazati kot ekstremistično stranko, sami pa podpirajo vojno v ukrajini, kličejo po oboroževanju, podpirajo izrael, ki pobija otroke in ženske. A so ti kaj boljši, to se je potrebno vprašati?

Protestira pa v nemčiji srednji sloj od kmetov, do prevoznikov, podjetnikov, ..., spet novinarčki radi to spregledajo.

Kmeta se rado prikazuje kot uničevalca okolja, kot podpornika skrajnih strank, ..., resnica je daleč od tega. Vi omenjajo subvencije, dejansko pa gre za izravnalna plačila, da se kmetu pokrije razliko v ceni pridelave zaradi slabših pogojev, zadnje čase pa vidimo, da še tega ne pokrije.

Sam sem takoj za to da se ukinejo vse subvencije, vsi razpisi, razpusti kgzs, svetovalce, fikuse na upravnih enotah in ministrstvu, samo dajte mi normalno odkupno ceno, da bom pokril svoj vložek v materialu in delu in da mi nekaj ostane, da se bom lahko razvijal. Realno gledano vemo da se to nikoli ne bo zgodilo, samo pogoji se bodo tako zaostrovali da bo marsikdo, ki si bo lahko privoščil, raje zavrnil subvencijo, ostali bomo pa zaprli.

Novinarka se baha kako dobro gre kmetu, vidi samo nove traktorje in kakšnega kulaka z poršejem, ne vidi pa ostale bede, kreditov, neperspektivnosti, ...
Piše kako je hrane dovolj, pa vemo, da je ni, vsaj kvalitetne ne. Tudi lepo zabrusi da se bo letos spomladi naš parlament lotil okolju škodljivih subvencij, a bomo potem subvencije dobivali samo če bomo spodbujali fukanje ptičkov, ...
Že dolgo vemo, da se preko subvencij več ne podpira pridelave kvalitetne hrane in samooskrbe, ampak čisto druge cilje.

Da ne bom predolg, danes nisi zanimiv če ne omenjaš WOKE, LGBTQAI+, ali kakšne zelene agende, ker to norci najbolj berejo.

Vemo pa tudi da je bil komunistom kmet vedno državni sovražnik, ker komunizem lahko funkcionira samo če so vsi ljudje odvisni od sistema in jih ta potem nadgrajuje z drobtinicami, ki ostanejo od nakradenega za elite. Mogoče pa lahko te drobtinice imenujemo subvencije, samo za razmislek.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

popit
Veteran traktor foruma


Pridružen/-a: 31.03. 2011, 20:22
Prispevkov: 299
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2024 09:09    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Mainman pri filtriranju informacij pri nas se moramo vedno prvo zavedati samo ene stvari. In sicer da je komunizem, kasneje skrajni socializem vedno vse stavil na propagando preko vseh mogočih medijskih vzvodov do točke, ko začne pri ljudeh delovati neke vrsta samocenzura! Pri nas so informacije še vedno nehote prirojene, saj jih izoblikujejo otroci pralnice možganov (FDV). Ko nekako ugotoviš kakšne vzvode vse ima leva sfera v svetu in kako prefinjeno manipulirajo z javnostjo, te kar nekam prime Smile In dejstvo je, da prav s temi prijemi nad zahodno kulturo trenutno zmagujeta Rusija in Kitajska (preko svojih simpatizerjev)... obe v prvi vrsti zaradi bojazni po zrušenju lastnih sistemov.
Rusija na svojih mejah noče vsaj približno demokratične države, kajti potem folk nekako prehitro ugotovi, da je izven lahko vsaj drugače če ne boljše... Samo primer, zakaj je bilo težje priti iz Jugoslavije kakor pa vanjo? To je tudi vse glede vojne tam... seveda bo tudi zahod pristavil piskrček, ampak predvsem po želju odprtja novih trgov/zaslužku, kamor pa potem avtomatsko prodre drugačna miselnost Wink
Kitajski je malce lažje, saj jim ekonomija dobro laufa...so pa pri njih omejitve na vsakem koraku in si tisti, ki tja ne potujete tega niti ne morete predstavljati. Samo kot info...vsak moj mail tja in nazaj gre čez cenzuro Wink In če si njihov državljan, takšno pisanje kot je tukaj, privede do izbrisa posameznika Smile
In če se vrnem nazaj... Jasser Arafat in njegov Fatah so na veliko izkoriščali levo sfero, saj so točno vedeli kdo ima vse vzvode v rokah in so danes kao reveži, čeprav vemo kaj bi bilo, če bi se Izraelci čez noč prepustili pacifizmu Wink Pa še za razmislek. Vsako našo mnenje in odločitve so nevede prežete z ideologijo iz prejšnjega režima (so nas učili v šolah), zato pa nas obkroža toliko nesmislov, za katere smo nevede krivi mi vsi..npr -> levičarji v slo imajo največ kapitala, levičarji so največji zagovorniki arabcev in podobnih prišlekov, čeprav slednji iztrebijo vsakega nevernika, še raje pa ateista, vsi levičarji bi rajši prepustili, da nas povozita Rusija in Kitajska, pa čeprav za ceno resnične svobode Smile
Glede subvencij se pa strinjam, da bi bilo boljše, da nas plačajo kot se spodobi, ampak če bo ceno potem dirigirala država, bo pa kaj drugače kot neke vrste ''subvencija'' ?... Trg je prost, lahko se prodaja na tržnicah, doma, pa ostane subvencija in še dobra odkupna cena Wink Da se male kmete prepusti trgu z večinsko miselnostjo ljudi ''cenejše je daleč pred kakovostjo'', bi vodilo v totaln propad... Edino kar bi pričakoval od države pa je sistemsko usmerjanje in ozaveščenje ljudi glede hrane in kaj kakovostni produkti dejansko so. Pa tudi, da mi pomaga lažje pripraviti svoje produkte, da jih potem enostavno prodajam na tržnicah, na domu in še kje... Nekje v tujini klavnice opremijo meso z vsemi podatki, ga spakirajo po želji. To potem omogoča dokaj enostavno prodajo kjerkoli...in tudi tržnice so regijsko postavljene, da se lokalno cikel zaključi. Če je mogoče Nutrijo vlačiti po vseh medijih pa jo prikazovati kot božanstvo, se pa lahko tudi kakšno bolj pametno temo vključi Razz

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

b-pod1
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 27.12. 2016, 19:06
Prispevkov: 1163

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2024 10:22    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Vidim, da vam je članek pognal kri po žilah... Laughing
Jaz na ta članek gledam takole; Napisala ga je oseba, ki na celotno dogajanje gleda z distance, ker gospa najbrž ni s kmetov. Gre za osebo, ki ima precej širok spekter informacij, mnogo širši kot ga ima kdo izmed nas. Poleg tega pa nima neke strašne koristi od tega, če bi zelo izrazito simpatizirala z eno ali drugo stranjo. Članek sem poslušal med delom in to celo parkrat, ker se mi je zdelo marsikaj povedanega zelo zanimivo. To je tudi razlog, da sem tukaj prilepil link.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

mainman
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.01. 2009, 10:21
Prispevkov: 1899

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2024 11:12    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Taki populistični člansko so tako ali tako že stalnica. Novinarka pa ima kar veliko korist, da ne navede vseh dejstev, tak članek se lažje proda trenutni vladajoči struji. Vse te informacije in še več najdeš na internetu, tako da ni pokazala nekega raziskovalnega dela.

Kot pravijo vsaka medalja ima dve plati ali resnica je vedno nekje vmes.

Glede medijev, so pa bolj ali manj vsi pristranski, tako da se informacije, ki nam jih servirajo vedno po pameti filtrirajo in uporablja alternativne vire, ki večkrat pokažejo čisto drugo sliko.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Kmetijska politika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 121, 122, 123, 124  Naslednja
Stran 122 od 124

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.